Πληροφοριοδότης του FBI ο δισεκατομμυριούχος Peter Thiel;

Πληροφοριοδότης του FBI ο δισεκατομμυριούχος Peter Thiel;
epa05611572 Billionaire venture capitalist Peter Thiel prepares to speak about his support for Republican presidential nominee Donald Trump in the National Press Club in Washington, DC, USA, 31 October 2016. The controversial co-founder of the online payments company PayPal recently donated 1.25 million US dollars to the Trump campaign. EPA/JIM LO SCALZO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κατασκοπευτικά παιχνίδια με φόντο τη Silicon Valley, σύμφωνα με το Insider.

Ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής του PayPal, επενδυτής και μεγαλοχορηγός των Ρεπουμπλικανών Peter Thiel μπορεί επίσης να ήταν πληροφοριοδότης του FBI, όπως προκύπτει από αποκλειστικό ρεπορτάζ του Insider.

Το καλοκαίρι του 2021, σύμφωνα πάντα με το Insider, ο Thiel, ο οποίος είναι ένας από τους μεγαλύτερους δωρητές στην προεδρική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ -και είχε στενές σχέσεις μαζί του- άρχισε να παρέχει πληροφορίες ως “εμπιστευτική ανθρώπινη πηγή” (Confidential Human SourceCHS) στον Johnathan Buma, έναν πράκτορα του FBI με έδρα το Λος Άντζελες, ο οποίος ειδικεύεται στη διερεύνηση εκστρατειών πολιτικής διαφθοράς και ξένης επιρροής.

Ο Charles Johnson, μακροχρόνιος συνεργάτης του Thiel και διαβόητη φιγούρα του ακροδεξιού κινήματος που ο δισεκατομμυριούχος επιδοτεί εδώ και μια δεκαετία, δήλωσε στο Insider ότι βοήθησε να στρατολογηθεί ως πληροφοριοδότης, συστήνοντάς τον στον Buma.

Μια πηγή με γνώση της σχέσης του Thiel με το FBI, της οποίας η ταυτότητα φέρεται να είναι γνωστή στο Insider αλλά επέμεινε στην ανωνυμία, επιβεβαίωσε την ιστορία του Johnson.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια άλλη πηγή που βρίσκεται κοντά στον Thiel δήλωσε στο Insider ότι ενώ δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει ότι ήταν CHS, ο Thiel μιλούσε περιστασιακά με τον Buma.

Ο Johnson, ο οποίος δήλωσε ότι ήταν επίσης πληροφοριοδότης του Buma, τόνισε στο Insider πως πιστεύει ότι οι αναφορές του Thiel στο FBI περιορίζονταν σε μεγάλο βαθμό σε ξένες επαφές και προσπάθειες ξένων κυβερνήσεων να διεισδύσουν στη Silicon Valley. Σημειώνεται ότι ο Thiel έχει καλέσει δημοσίως το FBI να διερευνήσει τους δεσμούς της Google με την κινεζική κυβέρνηση.

Ως CHS, ο Thiel έλαβε ένα κωδικό όνομα και έναν εσωτερικό αύξοντα αριθμό για την παρακολούθηση των αναφορών του. Οι πληροφορίες που έδινε σχετικά με τις ξένες επαφές και τις ίντριγκες της Silicon Valley επανεξετάζονταν και “επικυρώνονταν”, ή διασταυρώνονταν με άλλες πηγές.

Ο Thiel, είπε ο Johnson, είχε οδηγίες από το FBI να μην αναφέρει τις αλληλεπιδράσεις του με τον Τραμπ ή άλλες πολιτικές προσωπικότητες των ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: