Κομισιόν: «Ουδέν σχόλιον» για το μέλλον της συνεργασίας με AstraZeneca

Κομισιόν: «Ουδέν σχόλιον» για το μέλλον της συνεργασίας με AstraZeneca
epa09069139 Syringes and a vial of the vaccine against COVID-19 developed by AstraZeneca are displayed after the cancelation and postponement of the vaccination program for the Prime Minister and cabinet ministers due to reports of side effects, at Bamrasnaradura Infectious Diseases Institute in Nonthaburi province, Thailand, 12 March 2021. Thai Prime Minister and his cabinet ministers abruptly postponed their vaccination against COVID-19 with AstraZeneca vaccine due to the reports on blood clots after inoculation. EPA/RUNGROJ YONGRIT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Το σημαντικό για εμάς είναι η παράδοση των προβλεπόμενων δόσεων- Βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική διαμάχη με την AstraZeneca» είπε ο εκπρόσωπος της Επιτροπης Στέφαν Ντε Κερσμάκερ.

«Το εμβόλιο της ΑstraΖeneca είναι ένα πολύ σημαντικό εμβόλιο στη φαρέτρα της ΕΕ και χιλιάδες ευρωπαίοι πολίτες το λαμβάνουν». Με αυτά τα λόγια ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Στέφαν Ντε Κερσμάκερ, τόνισε ότι αυτό που προέχει είναι η παράδοση των προβλεπόμενων δόσεων στην ΕΕ, με βάση το συμβόλαιο που έχει υπογραφεί με την εταιρεία.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής για θέματα υγείας τόνισε ότι η αγγλοσουηδική εταιρεία AstraZeneca δεν έχει τηρήσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις. «Γι’ αυτό το λόγο η Επιτροπή αποφάσισε να προσφύγει νομικά κατά της εταιρείας ενώπιον της βελγικής δικαιοσύνης και με σκοπό να λάβει τις δόσεις εμβολίου που προβλέπει το συμβόλαιο και τις οποίες οι ευρωπαίοι πολίτες έχουν ανάγκη», τόνισε ο Στέφαν Ντε Κέρσμάκερ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αυτή η «διαμάχη» βρίσκεται σε εξέλιξη στο βελγικό Δικαστήριο και σε αυτό το στάδιο η Επιτροπή δεν είναι σε θέση να σχολιάσει τα επόμενα βήματα σε ό,τι αφορά τις μελλοντικές συμβάσεις με τη συγκεκριμένη εταιρεία.

«Το σημαντικό για εμάς είναι η παράδοση των προβλεπόμενων δόσεων και να συνεχίσουμε να έχουμε ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο εμβολίων σε ό,τι αφορά τις τεχνολογίες και τις εταιρείες», ανέφερε τέλος ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.