Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας δεν όρθωσε ανάστημα να με προστατεύσει

Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας δεν όρθωσε ανάστημα να με προστατεύσει

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που θα επιχειρήσει ανεξάρτητη κάθοδο στις προσεχείς εκλογές, ανακοίνωσε την συμπόρευσή της με τη Λαϊκή Ενότητα.

Η πολιτική πρωτοβουλία που ανακοίνωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα συνεργαστεί με τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη στις επερχόμενες εκλογές, διατηρώντας ωστόσο την αυτονομία της.

«Η συνειδητή απόφαση μου είναι σε αυτές τις εκλογές να είμαι παρούσα, ενεργή, θα είμαι στο πλάι εκείνων που για άλλη μια φορά αναλαμβάνουν την ευθύνη, θα συμπράξω ως ανεξάρτητη και συνεργαζόμενη με τη Λαϊκή Ενότητα που αποτελεί το πρώτο ανάχωμα εναντίον του μνημονίου, θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις ώστε αυτό το ανάχωμα να γίνει ένα πλατύ μέτωπο που θα περιλαμβάνει όσους αγωνιζόμαστε», ανακοίνωση η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Παρόντες στην ομιλία της κυρίας Κωνσταντοπούλου ήταν η Ραχήλ Μακρή, ο Δημήτρης Στρατούλης, ο Γιάννης Σταθάς, η Μαρία Μπόλαρη και οι  Παναγιώτης Καλφαγιάννης και Νίκος Φωτόπουλος. «Η χώρα οδηγείται σε εκλογές για να συνεχίσει να παραβιάζει η κυβέρνηση τη λαϊκή εντολή, έχοντας απαλλαγεί από αυτό που οι δανειστές αποκαλούν βαρίδι», σημείωσε η κυρία Κωνσταντοπούλου και προσέθεσε: «Το πλέον εντυπωσιακό είναι ότι στα πέντε χρόνια μνημονίου, είναι η πρώτη φορά που οι δανειστές δεν αντιδρούν σε μια εκλογική διαδικασία».

«Διέλυσαν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον απάλλαξαν από τις ζωογόνες πηγές της ύπαρξης του. Κάποιοι αποφάσισαν να κυβερνήσουν χωρίς την κοινωνία, χωρίς τον λαό, συμμαχώντας με τις πιο αντιλαικές δυνάμεις της Ευρώπη
Αποφάσισαν να κυβερνήσουν χωρίς εμάς, προχωράμε χωρίς αυτούς. Υπάρχουν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ πολλοί και πολλές, και είμαι ανάμεσα τους, που προσπαθήσαμε μέχρι τέλους ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπιστεί την πολιτική του αξία, τις θέσεις του, την πολιτική του ουσία και να αναλάβει δράση προτού στη χώρα επικρατήσει η μνημονιακή λαίλαπα», υπογράμμισε η τέως Πρόεδρος της Βουλής και συμπλήρωσε:

«Μέχρι τις 30 Ιουνίου προσπαθούσα ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπιστεί το πρόγραμμα του και να γίνουμε ανάχωμα στην υπογραφή του τρίτου μνημονίου. Εξάντλησα όσα μέσα είχα για να αποτρέψω αυτό το κακό. Είχα πιστέψει ότι δεν μοιράζουμε καρέκλες, αλλά ευθύνες. Ανέλαβα την ευθύνη που μου είχε ανατεθεί και προσπάθησα να αλλάξω την κοινοβουλευτική λειτουργία, με συμμετοχή των πολιτών και με την πολιτεία να αισθάνεται τμήμα της Βουλής».

«Δέχθηκα επιθέσεις από τον Νίκο Φίλη από την πρώτη συνεδρίαση της Βουλής. Με χυδαίο τρόπο με ταύτισε με τη Χρυσή Αυγή. Με απείλησε, είπε “θα σε τελειώσουμε αν δεν συμμορφωθείς. Συμβιβάστηκα με την θλιβερή απραξία του κ. Μαντά που επέτρεψε αυτές τις οργιαστικές επιθέσεις εναντίον μου. Λυπάμαι γιατί δεν κατάφερα να ανατρέψω και να αναστρέψω την Κ.Ο. ως προς τις αποφάσεις που έβγαιναν με κατά παραγγελία καταχωρήσεις σε έντυπα της διαπλοκής», ανέφερε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

«Πρώτος ο πρώην πρωθυπουργός έπρεπε να ορθώσει ανάστημα για να με προστατέψει. Λυπάμαι που υπήρξαν σύντροφοι μου που από θέσεις υπουργικές δεν βρήκαν τη δύναμη να υπερασπιστούν τη λογική η Βουλή να μην είναι άνδρο υπηρεσιών. Με συντρόφους έχουμε υποστεί την καταστολή και τα χημικά και προέβησαν πλέον σε ισορροπιστικές δηλώσεις, όπως εκείνες από τον κ. Σκουρλέτη», επισήμανε η κυρία Κωνσταντοπούλου και συνέχισε:

«Ο κ. Μάρδας επίσης δεν είχε ποτέ καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και ανέλαβε για λογαριασμό της κυβέρνησης να μου επιτίθεται με την αξίωση να παραχωρήσει η Βουλή το σύνολο των αποθεματικών της και να εκβιάζει για μια τέτοια απόφαση που δεν μπορούσα να πάρω μονομερώς. Διοχέτευε ψευδώς ότι κινδυνεύουν οι μισθοί και οι συντάξεις» και κατέληξε:

«Παρά τις επιθέσεις εναντίον μου έδωσα τη μάχη μέχρι τέλους ακόμα κι όταν πρόσωπα των ΜΜΕ με ευθεία σχέση με το πρωθυπουργικό επιτελείο ανέλαβαν την απόπειρα σπίλωσης μου αλλά και προσώπων της οικογένειας μου, ανάμεσα στα οποία είναι και ο συνιδρυτής του ΣΥΡΙΖΑ και πατέρας μου

Πίστευα ότι οι επιθέσεις που δεχόμουν δεν είχαν σχέση με τον πρώην πρωθυπουργό, αλλά αυτή η πεποίθηση κατέρρευσε. Μας έλεγαν ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές, αυτό έλεγε και ο κ. Τσίπρας. Εδώ έχει ειπωθεί πολύ μεγάλο ψέμα. Υπήρξε εναλλακτική και κατατέθηκαν προτάσεις».