Κοντά στα 55 δισ. δολάρια η αξία της Arm – Η μεγαλύτερη IPO στον κόσμο για το 2023

Κοντά στα 55 δισ. δολάρια η αξία της Arm – Η μεγαλύτερη IPO στον κόσμο για το 2023
A view of american flags at New York Stock Exhange during the coronavirus pandemic on May 20, 2020 in Wall Street, New York City. COVID-19 has spread to most countries around the world, claiming over 316,000 lives with over 4.8 million infections reported. (Market Watch)— Dow, S&P 500 weakness belie positive NYSE market breadth. (Photo by John Nacion/NurPhoto) (Photo by John Nacion / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
H IPO της Arm είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει στον κόσμο για το 2023 έως σήμερα και μακράν η μεγαλύτερη στις ΗΠΑ.

Στο ανώτατο όριο του εύρους τιμών της τιμολογεί η κατασκευάστρια ηλεκτρονικών τσιπ Arm την αρχική δημόσια προσφορά της (IPO) για εισαγωγή στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της βρετανικής εταιρείας, η Arm πούλησε 95,5 εκατομμύρια αμερικανικές καταθετικές μετοχές προς 51 δολάρια εκάστη, ενώ είχε θέσει εύρος τιμών για την IPO την περιοχή μεταξύ των 47 και των 51 δισ. δολαρίων.

Στην τιμή της IPO, η αξία της θυγατρική της ιαπωνικής Softbank αποτιμάται σε περίπου 54,5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με υπολογισμούς του Bloomberg News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Arm θα ξεκινήσει σήμερα να συναλλάσσεται στον δείκτη Nasdaq Global Select Market, με το ticker «ARM».

H IPO της Arm είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει στον κόσμο για το 2023 έως σήμερα και μακράν η μεγαλύτερη στις ΗΠΑ, ξεπερνώντας αυτή της Kenvue Inc., η οποία ήταν αξίας 4,37 δισ. δολαρίων από την Johnson & Johnson.

Η δημόσια εγγραφή της Arm θα μπορούσε επίσης να αποτελέσει καταλύτη για τις IPO δεκάδων αμερικανικών startups τεχνολογίας και άλλων εταιρειών, τα σχέδια των οποίων να εισαχθούν στο χρηματιστήριο στις ΗΠΑ έχουν κολλήσει κατά τη διάρκεια της βαθύτερης και μακροβιότερης κρίσης για τις IPO από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2009.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: fortune.com