Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για ΔΕΠΑ και θαλασσοδάνεια

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην αντεπίθεση πέρασε η κυβέρνηση, επαναφέροντας το ερώτημα για τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας, μετά την ανακοίνωση της αντιπολίτευσης για την υπόθεση της ΔΕΠΑ.

Αντεπίθεση από το γραφείο του πρωθυπουργού που κατηγορεί τη ΝΔ  για fake news, ενώ επανέρχεται στο θέμα των δανείων των κομμάτων με το ερώτημα  αν «θα επιστρέψουν ποτέ τα κλεμμένα δανεικά και αγύριστα των θαλασσοδανείων τους».

«Ο πανικός της ΝΔ γίνεται ακόμη πιο έκδηλος από τους φτηνούς αντιπερισπασμούς που κατασκευάζει. Άλλωστε, τις τελευταίες μέρες παράγει περισσότερα fake news από όσα και τα ίδια τα στελέχη της μπορούν να καταναλώσουν. Όσο κι αν προσπαθούν όμως δε θα μπορέσουν να αποφύγουν την απάντηση στο κρίσιμο ερώτημα που βρίσκεται στα χείλη του ελληνικού λαού: Θα επιστρέψουν ποτέ τα κλεμμένα δανεικά και αγύριστα των θαλασσοδανείων τους ή θα συνεχίσουν να πίνουν εις υγείαν των κορόιδων;», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί άλλο να κρύβεται

Νωρίτερα σε ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρονταν σε σημερινά δημοσιεύματα τριών κυριακάτικων εφημερίδων επισημαίνοντας ότι «δεν αφήνουν πια καμία αμφιβολία ότι η παρέα του Μαξίμου εμπλέκεται σε ένα μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο που μόλις άρχισε να ξετυλίγεται».

Ειδικότερα, με αφορμή τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε παραίτηση στελέχους της Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος που ερευνούσε το σκάνδαλο ΔΕΠΑ, το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σημερινά δημοσιεύματα τριών κυριακάτικων εφημερίδων δεν αφήνουν πια καμία αμφιβολία ότι η παρέα του Μαξίμου εμπλέκεται σε ένα μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο που μόλις άρχισε να ξετυλίγεται. Στους λογαριασμούς του κ. Μανώλη Πετσίτη, στενού συνεργάτη του Νίκου Παππά, βρέθηκαν αδικαιολόγητα μεγάλα ποσά, με αποστολέα τον επίσης φίλο του κ. Παππά, Αρτέμη Αρτεμίου που δραστηριοποιείται στην Κύπρο και θεωρείται γκουρού των offshore εταιρειών.

Τρανταχτή απόδειξη του σκανδάλου είναι η σημερινή αποκάλυψη ότι εκδιώχθηκε από τη θέση του το διευθυντικό στέλεχος της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που διερευνούσε το σκάνδαλο ΔΕΠΑ- Λαυρεντιάδη και εντόπισε μεταξύ άλλων τα παράνομα χρήματα στους λογαριασμούς του κ. Πετσίτη.

Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί άλλο να κρύβεται. Οφείλει σήμερα κιόλας να απαντήσει αν καλύπτει τις σκοτεινές δραστηριότητες των κ. Παππά, Πετσίτη και Αρτεμίου και να εξηγήσει στους πολίτες γιατί ξηλώθηκε ο δημόσιος λειτουργός που διερευνούσε την υπόθεση στην οποία εμπλέκεται η παρέα του Μαξίμου ζημιώνοντας το Δημόσιο με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ».

Σχετικά άρθρα