Κορέα: Τους 121 έφτασε ο αριθμός των θυμάτων του ναυαγίου

Κορέα: Τους 121 έφτασε ο αριθμός των θυμάτων του ναυαγίου

Εντείνονται οι προσπάθειες για την ανάσυρση των υπόλοιπων 181 αγνοουμένων.

Ξεπέρασε τους 120 ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών από το ναυάγιο του φεριμπότ Sewol στη Νότια Κορέα, ενώ οι δύτες εντείνουν τις προσπάθειές τους για τον εντοπισμό και την ανάσυρση των υπόλοιπων 181 αγνοουμένων, στην πλειοψηφία τους νεαρών μαθητών που παγιδεύτηκαν μέσα στο πλοίο.

Οι καλές καιρικές συνθήκες στη θαλάσσια περιοχή επέτρεψαν την επιτάχυνση των ερευνών, ωστόσο η ορατότητα μέσα στο νερό παραμένει εξαιρετικά περιορισμένη. Οι δύτες προχωρούν στα τυφλά μέσα στο λαβύρινθο των διαδρόμων και των καμπινών του βυθισμένου πλοίου. «Είναι πολύ δύσκολο για τους δύτες που προσπαθούν ψηλαφώντας να βρουν τις σορούς στα θολά νερά», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της ακτοφυλακής.

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο επίσημο απολογισμό, έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 121 ανθρώπων και άλλοι 181 παραμένουν αγνοούμενοι. Στο φεριμπότ, που βυθίστηκε το πρωί της 16ης Απριλίου στα ανοιχτά των νότιων ακτών της Νότιας Κορέας, επέβαιναν συνολικά 476 άνθρωποι. Μεταξύ αυτών ήταν και 352 μαθητές ενός λυκείου που πήγαιναν για σχολική εκδρομή στο τουριστικό νησάκι Τζέτζου.

Οι συγγενείς των αγνοουμένων, κυρίως γονείς των παιδιών, συγκεντρώνονται κάθε πρωί στο λιμάνι του Τζίντο, ενός γειτονικού νησιού και περιμένουν την άφιξη των σκαφών του λιμενικού που μεταφέρουν στην ξηρά τις σορούς όσων έχουν ανασυρθεί. Τις πρώτες ημέρες οι συγγενείς δήλωναν εξοργισμένοι με τους αργούς ρυθμούς της επιχείρησης διάσωσης επειδή οι δύτες δεν κατάφερναν να μπουν στο πλοίο εξαιτίας των ισχυρών ρευμάτων που υπάρχουν στην περιοχή. Πλέον, καθώς οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων έχουν εξανεμιστεί, πιέζουν τους υπευθύνους να βγάλουν γρήγορα τα πτώματα από το νερό για να αποχαιρετίσουν τους δικούς τους ανθρώπους.

«Το μόνο που θέλω είναι να ξαναδώ τον γιο μου. Θέλω να τον κρατήσω στην αγκαλιά μου και να του πω αντίο. Δεν αντέχω την ιδέα ότι βρίσκεται σ’ αυτό το κρύο και σκοτεινό μέρος», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας ενός μαθητή.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Διαβάστε ακόμη:

Συνελήφθη ο κυβερνήτης του «Sewol» στη Νότια Κορέα

Κορέα: Τα τελευταία μηνύματα των επιβατών του μοιραίου πλοίου