Κορωνοϊός: Το πολύ δυο πελάτες μέσα στα φαρμακεία

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τι μέτρα αποφάσισε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής. Συστάσεις στους πολίτες να κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ τους.

Μετά τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) αποφάσισε ομόφωνα μια σειρά μέτρων ώστε να περιορίσει το συνωστισμό στα φαρμακεία και την κοντινή επαφή των πολιτών.

Ειδικότερα τα μέτρα που αφορούν στην λειτουργία των φαρμακείων για την διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και την προστασία των φαρμακοποιών- μελών του Συλλόγου περιλαμβάνουν:

1.- Δεν θα μπαίνουν περισσότερα από δύο άτομα μέσα στο χώρο του φαρμακείου. Οι υπόλοιποι πελάτες θα πρέπει θα περιμένουν υποχρεωτικά την σειρά τους εκτός του χώρου του καταστήματος.

2.- Ο πολίτης οφείλει να τηρεί υποχρεωτική απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου από τον πάγκο του φαρμακείου καθώς και απόσταση δύο μέτρων από τον άλλο πελάτη που ενδεχομένως υπάρχει στον χώρο. Ο φαρμακοποιός μπορεί να χαράξει στο έδαφος του φαρμακείου (πχ.χάραξη με αυτοκόλλητη ταινία) σε απόσταση ενός μέτρου από τον πάγκο, μία διαχωριστική γραμμή.

3.- Οι φαρμακοποιοί καθώς και οι υπάλληλοι του φαρμακείου οφείλουν να φορούν καθ’ όλη την διάρκεια λειτουργίας του φαρμακείου, γάντια και μάσκα.

4.- Το Δ.Σ. του Φ.Σ.Α. ανάρτησε στην ιστοσελίδα του ενημερωτικό σημείωμα προς τους πολίτες το οποίο οφείλουν να αναρτήσουν στο φαρμακείο τους τα μέλη του.

Σχετικά άρθρα