Κώστας Μπακογιάννης: «Επιστρέφω στην πόλη που μεγάλωσα»

Κώστας Μπακογιάννης: «Επιστρέφω στην πόλη που μεγάλωσα»
Ο Κώστας Μπακογιάννης μιλάει σε κόσμο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, για την διεκδίκηση της δημαρχίας της Αθήνας, Αθήνα, Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Ο στόχος του μάλιστα για την Αθήνα είναι να γίνει «μια πόλη πρότυπο, σύγχρονη και φιλική να ζεις σ' αυτήν και να δουλεύεις».

«Επιστρέφω στην πόλη που μεγάλωσα και ζουν τα παιδιά μου» δηλώνει ο Κώστας Μπακογιάννης σε συνέντευξή του και προσθέτει ότι «η Αθήνα έχει ασύλληπτες δυνατότητες αλλά είναι και μια πόλη εγκαταλελειμμένη». Σημειώνει ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται «ο Δήμος Αθηναίων ως καλλιστεία, επωνύμων και μη, που θα πάρουν από την αίγλη του».

Αποτιμώντας το έργο του νυν δημάρχου Αθηναίων λέει ότι έγιναν θετικά πράγματα, όπως το νοικοκύρεμα των οικονομικών και στην καινοτομία, ωστόσο «η μεγάλη εικόνα είναι απογοητευτική».

«Όλοι γνωρίζουν τις πολιτικές μου επιλογές. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι κομματικός υποψήφιος» λέει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Κώστας Μπακογιάννης και προσθέτει ότι οι αξίες του είναι «συναίνεση, συνεργασία και συνεννόηση».

Σημειώνει ακόμη ότι αυτό θα φανεί όταν θα ανακοινώσει το ψηφοδέλτιο, που θα αποτελείται από πρόσωπα πέρα και πάνω από κόμματα. Ο κ. Μπακογιάννης αναφέρει ότι οι Αθηναίοι δεν θα τον ψηφίσουν μόνο για το βαρύ του «όνομα» ή την «οικογένεια» και προσθέτει ότι την όποια «προίκα» την έχει από το έργο του στο Καρπενήσι και στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Υπόσχεται ότι θα σπάσει τους μηχανισμούς αδράνειας του Δήμου, καθώς «ο Δήμος της Αθήνας λειτουργεί με τα εργαλεία του ’80», και προσθέτει: «…Θα σας το πω αλλιώς: είμαι 40 χρονών και θεωρώ την Αθήνα ύψιστη τιμή. Δεν θα είχα μπει σε αυτή τη διαδικασία αν δεν ήμουν απόλυτα αποφασισμένος να σπάσω αυγά».

Δηλώνει παράλληλα ότι «ο Πολιτισμός της Καθημερινότητας, είναι το Άλφα και το Ωμέγα. Καθαριότητα, ασφάλεια, δημόσιος χώρος. Και σε αυτό το τρίπτυχο να πράγματα είναι τραγικά». Λέει ακόμη ότι υπάρχει πρόβλημα υποστελέχωσης υπηρεσιών του Δήμου, ακόμη αναφέρει ότι η αποκομιδή των σκουπιδιών θα παραμείνει στον Δήμο και τάσσεται υπέρ των συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

Σημειώνει ότι δεν πιστεύει στα «φαραωνικά έργα», αλλά ότι θα προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για την ανάπλαση της πλατείας Ομονοίας, «που είναι μία ανοικτή πληγή». Συγχρόνως, μιλά για το μεγάλο του στόχο: τη δημιουργία του Μεγάλου Περιπάτου, της «ωραιότερης βόλτας της Ευρώπης», όπως λέει χαρακτηριστικά. Αναφέρεται στον 9,84 λέγοντας ότι «δεδομένων των συνθηκών, κράτησε και κρατάει ένα πολύ σοβαρό επίπεδο ενημέρωσης. Πρέπει όμως να ξαναδούμε τον τρόπο λειτουργίας, τον ρόλο και την αποστολή του».

Τέλος, απαντά στο Μέγαρο Μαξίμου και τον Παύλο Πολάκη για την κριτική που δέχθηκε με αφορμή το σύνθημα «η Αθήνα μας ανήκει» λέγοντας: «Η Αθήνα ανήκει σε όλους, όσοι την ζούμε, την περπατάμε, την αγαπάμε. Και όχι στις οργανωμένες εγκληματικές συμμορίες ή ακόμα ακόμα στο Κράτος που θεωρεί πως η απόδοση τους δημόσιου χώρου στον δημότη είναι ρουσφέτι».