Κώστας Μπακογιάννης: Σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ άκουσε τα προβλήματα των οδηγών

Κώστας Μπακογιάννης: Σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ άκουσε τα προβλήματα των οδηγών
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης παρουσιάζει τους υποψήφιους Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων με τον συνδυασμό του «Αθήνα Ψηλά», για το δήμο Αθηναίων, σε ανοικτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Γυμναστήριο του Μετς, τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Ο Δήμος μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης, που είναι ο βασικός λόγος καθυστέρησης των λεωφορείων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες στην καθημερινότητά τους άκουσε από τους ίδιους ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος συναντήθηκε με εκπροσώπους του σωματείου των εργαζομένων στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών και επιβιβάστηκαν μαζί σε λεωφορείο της γραμμής.

«Οι αστικές συγκοινωνίες είναι ένας πολύ καλός- εναλλακτικός της χρήσης αυτοκινήτου- τρόπος μετακίνησης στην πόλη. Στρατηγική μας είναι να συμβάλουμε για να ενισχυθούν και να βελτιωθούν με κάθε δυνατό τρόπο» τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης στην αφετηρία της οδού Ζήνωνος, όπου επιβιβάστηκε μαζί με τους εργαζόμενους σε λεωφορείο της γραμμής 051.

O υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων στη διάρκεια της διαδρομής άκουσε να του περιγράφουν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί στις μετακινήσεις τους με το λεωφορείο μέσα στην πόλη, με βασικότερο τα παρανόμως παρκαρισμένα αυτοκίνητα, που κατά τους οδηγούς αποτελούν τον κυριότερο λόγο των καθυστερήσεων των δρομολογίων.

«Ο Δήμος μπορεί σε μεγάλο βαθμό, με παρεμβάσεις αλλά και με την Δημοτική Αστυνομία, να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης. Καθένας παρκάρει όπου θέλει. Εμπόδια παντού. Αυτή η άναρχη συμπεριφορά δεν μπορεί να συνεχίζεται για πάντα. Χρειάζονται κολονάκια, διαγραμμίσεις και φυσικά έλεγχος για να τηρείται ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας», επισήμανε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι ζήτησαν να εξασφαλίσει ο Δήμος να υπάρχουν στις αφετηρίες των λεωφορείων στοιχειώδεις υπηρεσίες όπως, για παράδειγμα , να τοποθετήσει τουαλέτες ενώ συζήτησαν και για το ζήτημα της ασφάλειας καθώς του είπαν ότι σε αρκετούς από τους δρόμους της πόλης δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός.

«Εμείς προτείνουμε τη σύσταση ενός Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Ασφάλειας με όλους τους συναρμόδιους φορείς. Την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία, την Πυροσβεστικής, γερανούς, όλους», επισήμανε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων ο οποίος τους μίλησε και για τον σχεδιασμό του για την ενίσχυση του φωτισμού στα σκοτεινά σημεία της πόλης.

«Οι αστικές συγκοινωνίες είναι από τις πιο σημαντικές κοινωνικές παροχές και ταυτόχρονα συμβάλλουν στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του κέντρου», ανέφερε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων ο οποίος δεσμεύτηκε ότι η επικοινωνία του με τους ανθρώπους των αστικών συγκοινωνιών της πόλης θα είναι τακτική στο μέλλον.