Κώστας Μπακογιάννης: Σκέφτομαι την υποψηφιότητα για το Δήμο της Αθήνας

Κώστας Μπακογιάννης: Σκέφτομαι την υποψηφιότητα για το Δήμο της Αθήνας

Από ότι δήλωσε ότι θα εξαρτηθεί η απόφασή του.

Πιο κοντά στην υποψηφιότητά του για τον Δήμο της Αθήνας φαίνεται πως είναι ο Κώστας Μπακογιάννης. Μιλώντας στο ραδιόφωνο των παραπολιτικών 90,1 ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος τόνισε πως είναι τιμητικό για τον ίδιο τόσοι πολλοί να μιλούν μέχρι στιγμής για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στον πρώτο δήμο της χώρας.

«Για μένα είναι μια πάρα πολύ μεγάλη απόφαση η οποία σε απόλυτο βαθμό εξαρτάται από το πόσο μεγάλη είναι η πρόκληση της Αθήνας, δεν εξαρτάται από τίποτα άλλο. Είναι τιμητικό να συζητούν το όνομά μου για το Δήμο της Αθήνας, το σκέφτομαι δεν μπορώ να πω ότι δεν το σκέφτομαι, ξέρω πολύ καλά ότι η Αθήνα είναι μια πολύ μεγάλη υπόθεση, την Αθήνα πρέπει να την σέβεσαι, είναι μια απόφαση που θα την πάρω τη σωστή στιγμή και θα την ανακοινώσω. Μέχρι τότε θα συνεχίσω να κάνω αυτό που ξέρω να κάνω».

Ο κ.Μπακογιάννης σχολίασε με τη φράση «όλα τα λουλούδια πρέπει να ανθίσουν» και τις αιχμές που διατύπωσε πριν από λίγες μέρες ο Γιώργος Πατούλης ο οποίος είχε κάνει λόγο για υποψηφιότητες με βάση το κληρονομικό δικαίωμα.

«Δε με αφορούν καθόλου αυτά που λέει ο κ. Πατούλης. Γιατί πρέπει σώνει και καλά εγώ να αναγνωρίσουν τον εαυτό μου σε αυτά που λέει; Ο Γιώργος είναι φίλος μου, λέει αυτά που λέει, καλά κάνει και τα λέει, στην δημοκρατία ζούμε, όλα τα λουλούδια πρέπει να ανθίσουν τι άλλο να πω εγώ;. Ξέρετε κάποτε όταν εκλεγόταν ο Δήμαρχος Αθηναίων, στην Σμύρνη άναβαν φωτιές. Πρέπει να καταλάβουμε τον συμβολισμό και να καταλάβουμε και την αξία και τις δυνατότητες και την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν σήμερα οι κάτοικοι της Αθήνας. Όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση ούτε με μικροπολιτικές σκοπιμότητες ούτε με τις οποίες προσωπικές ατζέντες ούτε με τις φιλοδοξίες του κάθε Μπακογιάννη».

Σε ερώτηση αν θα ήθελε η υποψηφιότητά του για το Δήμο της Αθήνας να είναι αποτέλεσμα κομματικού χρίσματος ο κ.Μπακογιάννης ανέφερε ότι η πορεία του όλα αυτά τα χρόνια στον χώρο της αυτοδιοίκησης δείχνει ακριβώς το αντίθετο.

«Είμαι στην αυτοδιοίκηση 8-9 χρόνια και πάντα επιζητώ την μεγαλύτερη δυνατή συνεργασία, επιζητώ να χτίζω ομάδες που υπερβαίνουν κόμματα και ιδεολογίες, που να απευθύνονται σε όλο τον κόσμο και πάντα δίνω μία μάχη να κρατάμε τα κόμματα μακριά από την αυτοδιοίκηση. Αυτό το κάνω χωρίς την υποκρισία του στυλ «καταθέτω την κομματική μου ταυτότητα» και λοιπά. Δεν τα πιστεύω όλα αυτά, ο καθένας είναι αυτός που είναι, δεν έχει κανένα νόημα να κρυβόμαστε. Είμαι της άποψης ότι μπορούμε να ψηφίσουμε διαφορετικά στις εθνικές εκλογές και διαφορετικά στις τοπικές. Αυτή είναι και η μαγεία της αυτοδιοίκησης, δεν εκλεγεί κανείς κομματάρχη, εκλεγεί περιφερειάρχη ή δήμαρχο».