Κωτσόβολος: Πολλά περισσότερα από μια εταιρεία τεχνολογίας

Κωτσόβολος: Πολλά περισσότερα από μια εταιρεία τεχνολογίας
Στην Κωτσόβολος, οι άνθρωποί της εργάζονται καθημερινά, ώστε η εταιρεία να είναι μία «αλυσίδα αξίας» που συμβάλλει έμπρακτα σε μία Καλύτερη Ζωή για όλους.

Η Κωτσόβολος μέσα από συνεχείς πρωτοβουλίες για άρτια προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, καινοτόμες υπηρεσίες σε όλο το φάσμα της εφοδιαστικής αλυσίδας και ολοκληρωμένες λύσεις που κάνουν τη διαφορά μέχρι το τελευταίο μίλι, αναπτύσσεται συνεχώς, ώστε να είναι μία «αλυσίδα αξίας» που συμβάλλει έμπρακτα σε μία Καλύτερη ζωή για όλους. Για πάνω από 70 χρόνια εξελίσσεται με ευελιξία και ξεκάθαρο στόχο, εξασφαλίζοντας ότι όλοι οι καταναλωτές, χωρίς περιορισμούς και διακρίσεις, βρίσκουν προϊόντα και υπηρεσίες για κάθε τους ανάγκη.

Με οδηγό τις αξίες της βιωσιμότητας, της προσβασιμότητας, της συμπερίληψης και της κυκλικής οικονομίας, θέτει γερά θεμέλια για το παρόν, αλλά και για το μέλλον, μέσα από το νέο ESG πρόγραμμα της, το «REACT». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει όλες τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης που έχει ενσωματώσει στο λειτουργικό της μοντέλο και, μέσα από αυτό, καλεί τον κόσμο να κάνει «REACT» μαζί της, δημιουργώντας ένα «κύμα» αντιδράσεων που θα αλλάξει τον κόσμο μας προς το καλύτερο, φροντίζοντας για το Περιβάλλον, την Κοινωνία και τον Άνθρωπο.

Μείωση ανθρακικού αποτυπώματος

Οι περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες ξεκινούν από την προστασία του πλανήτη. Η Κωτσόβολος έχει ανακυκλώσει περισσότερους από 25 χιλ. τόνους συσκευών από το 2020 και διαχειρίζεται άνω του 50% του συνολικού βάρους ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών του κλάδου λιανικής. Επιπλέον, έχει επιτύχει εξοικονόμηση κατανάλωσης κατά 75% με τη χρήση λαμπών led σε όλες τις εγκαταστάσεις της, ενώ η χρήση ηλεκτρικών ποδηλάτων για παραδόσεις σε αστικά κέντρα επιφέρουν κατά 94% λιγότερους ρύπους σε σύγκριση με τα συμβατικά vans.

«REACT»: καθημερινές πράξεις για το περιβάλλον, την κοινωνία και τον άνθρωπο, με όραμα έναν Καλύτερο Κόσμο.

Κυκλική οικονομία

Η φιλοσοφία της επισκευής και της επαναχρησιμοποίησης συσκευών αποτελεί ένα εντελώς νέο μοντέλο στον χώρο του retail, το οποίο προωθεί τις αξίες της κυκλικής οικονομίας και της βιωσιμότητας. Με το άνω των 4.000 τ.μ. επισκευαστικό κέντρο και τα 60 service points σε όλη τη χώρα, επενδύει στις επισκευές, ενώ μέσω του προγράμματος κυκλικής οικονομίας «Δεύτερο Σπίτι», αλλά και του προγράμματος «Τrade in» για τα μεταχειρισμένα smartphones, όπου δίνει «δεύτερη ζωή» στις συσκευές. Παράλληλα, η Κωτσόβολος ενθαρρύνει τους πελάτες της να γίνουν συμμέτοχοι στις βιώσιμες πρωτοβουλίες της, επιβραβεύοντάς τους με περισσότερα από 250.000 green vouchers ετησίως για τη συμμετοχή τους στις δράσεις ανακύκλωσης συσκευών.

Επιστροφή στην Κοινωνία

Κάθε επιχείρηση αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο μιας κοινωνίας. Για αυτόν τον λόγο, η Κωτσόβολος έχει αναπτύξει προγράμματα, δράσεις και στρατηγικές, οι οποίες στοχεύουν σε έναν καλύτερο κόσμο για όλους, χωρίς διακρίσεις.

Με το πρόγραμμα «Τεχνολογία χωρίς Εμπόδια» η εταιρεία εξασφαλίζει ότι η τεχνολογία είναι προσβάσιμη στα άτομα με αναπηρίες, ενώ μέσα από το πρόγραμμα «Δεύτερο Σπίτι», η Κωτσόβολος στηρίζει ευπαθείς οικονομικά συνανθρώπους μας, έχοντας δωρίσει μέχρι στιγμής συσκευές πρώτης ανάγκης σε περισσότερες από 1.700 οικογένειες.

Επιπλέον, η μεγαλύτερη γιορτή εθελοντισμού της εταιρείας, η «Ημέρα Καλής Πράξης», που φέτος μετονομάστηκε σε REACT DAY, μετρά συνολικά 11.000 εθελοντές τα τελευταία 10 χρόνια και έχει διαδώσει πανελλαδικά τις αξίες του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς, χάρη στις πρωτοβουλίες των ανθρώπων της από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα.

Μεγαλύτερη αξία στους ανθρώπους της

Με τις επιπτώσεις της πανδημίας να αναθεωρούν σε όλα τα επίπεδα τον κλάδο του retail, η Κωτσόβολος κλήθηκε να αντιμετωπίσει τις έκτακτες αυτές καταστάσεις, έχοντας ήδη δημιουργήσει ένα πλήρως οργανωμένο και ευέλικτο περιβάλλον, όπου η συνεχής εκπαίδευση, οι ευκαιρίες εξέλιξης, η συμπερίληψη, η φροντίδα και ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν τον πρώτο λόγο. Έτσι, η εταιρεία έχει εξασφαλίσει για όλους ένα ομαδικό πρόγραμμα ασφάλισης υγείας μέσω της Εθνικής Ασφαλιστικής, ενώ προσφέρει τη δυνατότητα συμμετοχής σε ειδικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με την Generali Ασφαλιστική.

Παράλληλα, με πρωτοβουλίες που αφορούν το ευ ζην, την ψυχική υγεία, την ηθική και οικονομική στήριξη, αλλά και την μετεκπαίδευση, η εταιρεία δείχνει στην πράξη ότι αποτελεί έναν εξαιρετικά σημαντικό εργοδότη επιλογής, προσφέροντας ειδικά προγράμματα για όλα τα παραπάνω.

Ανάπτυξη για όλους

Με επενδύσεις οι οποίες την περίοδο 2022 – 2023 έφθασαν τα 13,4 εκατ. ευρώ, η Κωτσόβολος αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευσή της να ενισχύσει ακόμη περισσότερο το αποτύπωμά της στην ελληνική οικονομία, μέσω της επέκτασης του δικτύου καταστημάτων της, της ενίσχυσης της εφοδιαστικής της αλυσίδας και των τεχνολογικών της επενδύσεων. Παράλληλα, μέσα από το πλάνο επενδύσεων ύψους 19,4 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2023 – 2024, η εταιρεία διασφαλίζει την ηγετική της θέση στον κλάδο του retail, εντάσσοντας με ακόμη ταχύτερους ρυθμούς την επέκταση και αναβάθμιση του δικτύου της, τις επενδύσεις σε λειτουργικά συστήματα εξυπηρέτησης καθώς και στις νέες τεχνολογίες και τα οφέλη του αυτοματισμού στον λειτουργικό της πυρήνα.

Με τις νέες υπηρεσίες που δίνουν ακόμη περισσότερες επιλογές άμεσης και ευέλικτης παράδοσης προϊόντων στους πελάτες («Παράδοση με ραντεβού» & «Κωτσόβολος στο Σπίτι»), καθώς και με Same Day & Next Day Delivery, η Κωτσόβολος προσφέρει μια σειρά υπηρεσιών quick commerce & last mile, οι οποίες εγγυώνται ταχύτητα και ευελιξία στην παράδοση, αλλά και μια κορυφαία αγοραστική εμπειρία για όλους τους πελάτες, μέσα από έναν ολοκληρωμένο κόσμο υπηρεσιών Κ+ .

Η Κωτσόβολος σκιαγραφεί τις απαιτήσεις της αγοράς και τις ανάγκες των καταναλωτών και βρίσκεται πάντα σε εγρήγορση, με μια ομάδα που κάνει τη διαφορά, δημιουργώντας έναν σύγχρονο data driven οργανισμό που τον χαρακτηρίζουν η αποτελεσματικότητα, η υψηλή παραγωγικότητα, η πελατοκεντρική εξυπηρέτηση και το όραμα για έναν Καλύτερο Κόσμο για όλους.

*Το νέο τεύχος του Fortune Greece κυκλοφορεί από την Πέμπτη 21/12 στα περίπτερα. Δείτε τον χάρτη με τα σημεία πώλησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: