Κουκουλόπουλος: «Χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει κυβέρνηση»

Κουκουλόπουλος: «Χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει κυβέρνηση»

Υψηλοί τόνοι στην κοινοβουλευτική συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο.

«Είπαμε πως είμαστε εγγυητές της κυβερνητικής σταθερότητας και ο προοδευτικός πόλος της κυβέρνησης, ώστε να μην περνούν λογικές Μπαλτάκου. Χωρίς εμάς δεν υπάρχει κυβέρνηση. Υπάρχει κάτι που να είναι ψευδές;» αναρωτήθηκε στην ομιλία του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος.

«Ζητάμε λαϊκή εντολή για να συνεχίσουμε αυτό τον δρόμο, να ολοκληρωθεί η προσπάθεια της χώρας. Δεν είμαστε παρακολούθημα κανενός. Πιστεύαμε -μόνοι μας στην αρχή και μετά με άλλους- στο αγαθό της κυβερνητικής σταθερότητας. Ο μόνος ειλικρινής αντίλογος που υπάρχει, είναι πως οι επόμενες εκλογές είναι ευρωεκλογές, και όχι βουλευτικές. Αν, όμως, πραγματικά πρόκειται για ευρωεκλογές, ο λαός θα έπρεπε να μας δώσει 11 ευρωβουλευτές, για να εδραιώσουμε από την Ελλάδα, την προεδρία του Μάρτιν Σουλτς» ανέφερε ο κ. Κουκουλόπουλος.

Η εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Έλενα Κουντουρά, εστίασε την προσοχή της κυρίως στις συνέπειες της δημοσιονομικής πολιτικής της κυβέρνησης: «Αυτό που αποκαλείτε δημοσιονομική πολιτική, είναι μια πολιτική λιτότητας που έχει καταστρέψει τη χώρα και έχει οδηγήσει τους πολίτες στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση. Εμφανίζετε ταμειακά πλεονάσματα, εισπράττοντας από τον λαό φόρους και χαράτσια, καταργώντας κάθε κοινωνική παροχή. Στους πίνακες της Eurostat, η Ελλάδα είναι πρώτη στους πίνακες της φτώχειας. Γκρεμίζετε το κράτος- πρόνοιας, αφήνετε στο απυρόβλητο τους γνωστούς ημετέρους και δεν δίνετε τίποτα στον πολίτη…».

Από πλευράς Δημοκρατικής Αριστεράς ο Νίκος Τσούκαλης δήλωσε πως το κόμμα του θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, όχι διότι διαφωνεί με τους στόχους που θέτει (και για τους οποίους η ΔΗΜΑΡ εύχεται στην κυβέρνηση να επιτύχει), αλλά διότι «οι στόχοι αυτοί δεν μπορεί να επιτευχθούν με την υλοποιούμενη πολιτική».

«Το πρόγραμμα που υλοποιείτε, είναι το γερμανικό πρόγραμμα, όπως περιγράφηκε από τον κ. Σόιμπλε, που είπε πως “όποιος θεωρεί ότι η σταθεροποίηση μπορεί να κινείται μαζί με την ανάπτυξη είναι ανόητος” και βρίσκεται στον αντίποδα της εναλλακτικής πρότασης που προτείνει η προοδευτική Ευρώπη, για σταθεροποίηση μαζί με ανάπτυξη» σημείωσε ο κ. Τσούκαλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Βόμβα Καρύδη: «Ναι είμαστε έτοιμοι να φύγουμε από την κυβέρνηση»!