Κούρδοι μαχητές κατέρριψαν τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο

«Αυτά τα πράγματα θα συμβαίνουν, είμαστε σε πόλεμο...Μπορεί να χάσαμε ένα ελικόπτερο, αλλά θα πληρώσουν το τίμημα», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από την κατάρριψη του τουρκικού στρατιωτικού ελικοπτέρου, σύμφωνα με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Το τουρκικό ελικόπτερο πετούσε πάνω από την πόλη Ράτζο που βρίσκεται στα βορειοδυτικά του Αφρίν της Συρίας, στην επαρχία του Χαλεπίου, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο δήλωση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο επίσης δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, το ελικόπτερο καταρρίφθηκε από μαχητές του κουρδικής πολιτοφυλακής YPG της Συρίας κοντά στην πόλη του Αφρίν, όπου από τις 20 Ιανουάριου η Αγκυρα διενεργεί στρατιωτική επιχείρηση/εισβολή κατά των Κούρδων μαχητών.

«Ενα από τα ελικόπτερά μας έπεσε», δήλωσε ο Ερντογάν μιλώντας σε μέλη του κόμματος του (AKP) στην Κωνσταντινούπολη και πρόσθεσε: «Αυτά τα πράγματα θα συμβαίνουν, είμαστε σε πόλεμο…Μπορεί να χάσαμε ένα ελικόπτερο, αλλά θα πληρώσουν το τίμημα». 

Την απώλεια των δύο πιλότων του ελικοπτέρου, επιβεβαίωσε και ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Δεν έχει διευκρινιστεί εάν το ελικόπτερο βλήθηκε από πυρά ή αν η πτώση του προκλήθηκε από τεχνικό πρόβλημα, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη διερεύνηση για τον προσδιορισμό της αιτίας που προκάλεσε την πτώση του.

Σχετικά άρθρα