Κούρσα για έναν ο διαγωνισμός για το Ελληνικό

Κούρσα για έναν ο διαγωνισμός για το Ελληνικό

Μια και μοναδική προσφορά αυτή της Lamda Development του ομίλου Λάτση - Προβληματισμός επικρατεί στο ΤΑΙΠΕΔ. 

Μια και μοναδική θα είναι τελικά η προσφορά για το Ελληνικό στο ΤΑΙΠΕΔ από τη Lamda Development του ομίλου Λάτση, καθώς αποχώρησαν από τη διεκδίκησή του η ισραηλινή Elbit και η βρετανική London Regional. Όσο για τους λόγους αποχώρησης από τον διαγωνισμό της ισραηλινής Elbit, σε επιστολή που απέστειλε σε όλα τα μέλη του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ αλλά και στο γραφείο του Πρωθυπουργού, αναφέρει πως θεωρεί ότι το τελικό σχέδιο της σύμβασης πώλησης των μετοχών της Ελληνικόν ΑΕ εμπεριέχει ασάφειες και ελλιπή στοιχεία.

Η κατάθεση της προσφοράς της Lamda θα γίνει σήμερα το απόγευμα, που εκπνέει η προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προσφορών στον διαγωνισμό για το Ελληνικό. Όπως αναφέρουν τα ΝΕΑ, το τελευταίο διάστημα ως πιθανοί εταίροι της ελληνικής εταιρείας ακούγονται διάφορα ονόματα όπως της κινεζικής Fosun, της αμερικανικής York Capital και της επίσης αμερικανικής Third Point. Η Lamda έχει εξασφαλίσει τη συνεργασία του διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα σερ Νόρμαν Φόστερ για την ανάπτυξη του στρατηγικού σχεδίου του Ελληνικού.

Πάντως στο ΤΑΙΠΕΔ επικρατεί προβληματισμός καθώς για έναν ακόμα διαγωνισμό υπάρχει μόνο μια τελική προσφορά. Ειδικά όσον αφορά το Ελληνικό ο προβληματισμός είναι ακόμα μεγαλύτερος, καθώς το σημαντικότερο ακίνητο της χώρας δεν κατάφερε να τραβήξει το επενδυτικό ενδιαφέρον, ενώ νωπές είναι ακόμη οι μνήμες από την αποχώρηση του επενδυτικού fund του Κατάρ, θεωρούμενου του επικρατέστερου επενδυτή στην περίπτωση του Ελληνικού.

Διαβάστε επίσης: Πόλος τουριστών και επενδύσεων το Ελληνικό