Κουβέλης: Υπόθεση της δικαιοσύνης το άνοιγμα των λογαριασμών του Σημίτη

Η επαναφορά του όρου «βρόμικο '89» αναθερμαίνεται από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ με μόνη στόχευση να συσπειρώσει τη βάση του, τονίζει ο Φώτης Κουβέλης.

Στο άνοιγμα των λογαριασμών του Κώστα Σημίτη δεν έχει καμία παρέμβαση η κυβέρνηση, είναι υπόθεση καθαρά της Δικαιοσύνης, διαβεβαιώνει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Αναφερόμενος στην επαναφορά του όρου «βρόμικο ’89», εκτιμά ότι «αναθερμαίνεται από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ με μόνη στόχευση, όπως πιστεύει, ότι έτσι μπορεί να συσπειρώσει τη βάση του», ενώ για την προσπάθεια ανάμειξης του Προκόπη Παυλόπουλου στο σκάνδαλο του C4I σημειώνει ότι «είναι μια επιλογή αντιπολιτευτική, η οποία δεν είναι μόνο αδυσώπητη, αλλά υπερβαίνει και τον θεσμικό ρόλο της αντιπολίτευσης, όταν επιλέγεις να πλήξεις τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, από κει και πέρα είναι προφανές, είναι πρόδηλο τι επιδιώκεται».

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο κ. Κουβέλης χαρακτηρίζει την αντιπολιτευτική πολιτική που ασκεί η ΝΔ, ως «αντιφατική» και «πολιτικά πολλές φορές αλλοπρόσαλλη», ενώ προσθέτει πως το κόμμα «δεν έχει σχέση με τη διακηρυσσόμενη και διεκδικούμενη από τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ ταυτότητα της Κεντροδεξιάς».

Τέλος, ασκεί κριτική και για τη στάση του ΚΙΝΑΛ, το οποίο «δεν βλέπει τη μεγάλη ανάγκη της συγκρότησης του προοδευτικού πόλου στη χώρα μας», εξηγώντας πως «όταν έχουμε την αυξημένη εμφάνιση της Ακροδεξιάς σε πολλές χώρες της Ευρώπης και της φασιστικής Δεξιάς, δεν μπορεί δημοκρατικά να συμπεριφέρεται με τον πολιτικό τρόπο που σήμερα συμπεριφέρεται και να αρνείται τη διαχωριστική γραμμή με τον νεοφιλελευθερισμό».

Σχετικά άρθρα