Κρεμλίνο: Το NATO βρίσκεται ήδη σε «άμεση αντιπαράθεση» με τη Ρωσία

Κρεμλίνο: Το NATO βρίσκεται ήδη σε «άμεση αντιπαράθεση» με τη Ρωσία
epaselect epa11230718 Russian President Vladimir Putin meets with his election agents at the Kremlin in Moscow, Russia, 20 March 2024. Vladimir Putin won over 87 percent of the vote in a three-day ballot. EPA/SERGEI ILNITSKY Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Ισπανία θα χορηγήσει στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας 1 δισ. ευρώ στην Ουκρανία έως το 2024.

Νέες βολές κατά των χωρών της Δύσης και του NATO εξαπέλυσε τη Δευτέρα η κυβέρνηση του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, κατηγορώντας τη Βορειοατλαντική Συμμαχία πως βρίσκεται ήδη σε «άμεση αντιπαράθεση» με τη Ρωσία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου και στενός συνεργάτης του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους πως το ΝΑΤΟ βρίσκεται ήδη σε «άμεση αντιπαράθεση» με τη Ρωσία και εμπλέκεται άμεσα στη σύγκρουση στην Ουκρανία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

H αντίδραση του Κρεμλίνου ήρθε μετά από δηλώσεις του επικεφαλής της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ στο Economist, σύμφωνα με τις οποίες τα μέλη του ΝΑΤΟ που προμηθεύουν όπλα στην Ουκρανία θα πρέπει να τερματίσουν την απαγόρευσή τους να τα χρησιμοποιήσουν για να πλήξουν στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία.

«Το ΝΑΤΟ αυξάνει τον βαθμό κλιμάκωσης και φλερτάρει με τη στρατιωτική ρητορική» δήλωσε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι ο ρωσικός στρατός γνωρίζει τι πρέπει να κάνει.

1 δισ. ευρώ σε στρατιωτικό εξοπλισμό από την Ισπανία στην Ουκρανία

Σημειώνεται πως ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, βρέθηκε τη Δευτέρα στην Ισπανία στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του στη χώρα της Ιβηρικής.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, έγινε γνωστό πως η Ισπανία θα χορηγήσει στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας 1 δισ. ευρώ στην Ουκρανία έως το 2024, σύμφωνα με διμερή συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ του Ζελένσκι και του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: