Κρι – Κρι: Αύξηση πάνω από 20% του τζίρου της από τις εξαγωγές

Κρι – Κρι: Αύξηση πάνω από 20% του τζίρου της από τις εξαγωγές

Η συνολική εξαγωγική δράση της Κρι Κρι επεκτείνεται σε 23 χώρες.

Oι εξαγωγές της γαλακτοβιομηχανίας Κρι Κρι υπολογίζεται να ξεπεράσουν φέτος το 20% των συνολικών της πωλήσεων, ενώ στην επόμενη τριετία θα υπερβούν το 30% του τζίρου της.

Αυτό ανακοινώθηκε στη διάρκεια της ετήσιας τακτικής συνέλευσης των μετόχων σύμφωνα με την Καθημερινή.  Οπως υπογράμμισε η διοίκηση της εταιρείας, στην αύξηση των εξαγωγών συντελούν και οι νέες συνεργασίες που εγκαινίασε η εταιρεία στην Αγγλία με γνωστές αλυσίδες καταστημάτων σούπερ μάρκετ, μία εκ των οποίων είναι και η Coop.

Εξαγωγές

Η συνολική εξαγωγική δράση της Κρι Κρι επεκτείνεται σε 23 χώρες, με κύριες αγορές αυτές της Γερμανίας, της Ολλανδίας, του Βελγίου, της Ιταλίας και της Αγγλίας. Στην εγχώρια αγορά, η Κρι Κρι ενισχύει συνεχώς την παρουσία της. Στην ελληνική αγορά γιαουρτιού κατέχει την 3η θέση, με το μερίδιό της να ανέρχεται σε 13,7% έναντι 12,1% πέρυσι, ενώ στην αγορά παγωτού κατέχει επίσης την 3η θέση, με αυξανόμενο μερίδιο 12,7%. Στην ανάπτυξη των πωλήσεων φέτος θα συμβάλει σημαντικά και το επιτυχημένο λανσάρισμα των νέων γιαουρτιών Κρι Κρι. Πρόσφατα παρουσιάστηκε το «Super Spoon», ένα πρωτοποριακό λειτουργικό γιαούρτι με αυξημένη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και super fruits. Παράλληλα, η Κρι Κρι εγκαινίασε και μια νέα κατηγορία γιαουρτιών που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας με το γιαούρτι «Πέππα το Γουρουνάκι».

Επενδύσεις

Οσον αφορά τις επενδύσεις, αναφέρθηκε ότι την τελευταία τριετία ολοκληρώθηκαν επενδυτικά προγράμματα ύψους 30 εκατ. ευρώ ενώ σχεδιάζεται νέο επενδυτικό πρόγραμμα 3 εκατ. ευρώ που αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2017. Η νέα αυτή επένδυση αφορά κυρίως νέο μηχανολογικό εξοπλισμό, με στόχο την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας της εταιρείας στο γιαούρτι, καθώς και την εφαρμογή νέων τεχνολογιών. Ο κύκλος εργασιών της Κρι Κρι το 2015 ανήλθε σε 66,744 εκατ. ευρώ έναντι 62,950 εκατ. ευρώ το 2014.