Το «κρυφό deal» της Ιβάνκα Τραμπ με τον σύζυγό της για την προεδρία των ΗΠΑ – Αλήθεια ή ψέμα;

Το «κρυφό deal» της Ιβάνκα Τραμπ με τον σύζυγό της για την προεδρία των ΗΠΑ – Αλήθεια ή ψέμα;
Photo:

«Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος δεν θα είναι η Χίλαρι! Θα είναι η Ιβάνκα Τραμπ!», φέρεται να έχει δηλώσει η κόρη του Ντόναλντ Τραμπ.

Η κόρη του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, Ιβάνκα Τραμπ και ο σύζυγός της Τζάρεντ Κούσνερ συμφώνησαν όταν ήρθαν στην Ουάσινγκτον για την ανάληψη των καθηκόντων τους στο Λευκό Οίκο, ότι η ίδια θα μπορεί να γίνει η πρώτη γυναίκα-πρόεδρος των ΗΠΑ εάν προκύψει μία τέτοια ευκαιρία, μεταδίδει το CNN επικαλούμενο το απόσπασμα βιβλίου που έχει στην κατοχή της η εφημερίδα The Guardian.

Το βιβλίο έχει τίτλο «Φωτιά και Οργή: Εντός του Λευκού Οίκου του Τραμπ», ενώ βασίστηκε σε περισσότερες από 200 συνεντεύξεις και το έγραψε ο Μάικλ Γουλφ. Τις συνεντεύξεις έχουν παραχωρήσει αξιωματούχοι εντός κι εκτός της παρούσας αμερικανικής κυβέρνησης, ενώ το βιβλίο περιέχει ενδιαφέροντα στοιχεία για τους πρωταγωνιστές των εξελίξεων στον Λευκό Οίκο.

Μεταξύ αυτών και η συμφωνία μεταξύ της μεγαλύτερης κόρης του Τραμπ και του συζύγου της: «Μεταξύ τους, οι δύο έχουν κάνει μία ειλικρινή συμφωνία: αν στο μέλλον διαφανεί η ευκαιρία, η Ιβάνκα θα μπορεί να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ»,  σύμφωνα με τα αποσπάσματα του βιβλίου του Γουλφ που δημοσίευσε περιοδικό στη Νέα Υόρκη. Ωστόσο, δεν έχει γνωστοποιηθεί η πηγή που αποκάλυψε την ύπαρξη της παραπάνω συμφωνίας.

Αίσθηση προκαλεί η φράση που αποδίδεται στην Ιβάνκα Τραμπ, που φέρεται να είπε πως «η πρώτη γυναίκα πρόεδρος, δεν θα είναι η Χίλαρι Κλίντον. Θα είναι η Ιβάνκα Τραμπ!».

Το βιβλίο, προσπαθεί να εξηγήσει τη διαμάχη μεταξύ του πρώην στρατηγιστή του Λευκού Οίκου Στιβ Μπάνον από την μια πλευρά έναντι της Ιβάνκας και του συζύγου της, από την άλλη.

Ο Μπάνον αποκαλεί την Ιβάνκα «Jarvanka» από το αρχικό γράμμα του ονόματος του συζύγου της, ενώ το παρατσούκλι αυτό, εξακολουθεί να είναι διαδεδομένο στον Λευκό Οίκο.

Ο ίδιος, φαίνεται να αντιμετώπισε με ιδιαίτερη έκπληξη την γνωστοποίηση της συμφωνίας μεταξύ της Ιβάνκα και του Τζάρεντ, ρωτώντας: «Το είπαν στ’ αλήθεια αυτό; Μη μου το λέτε. Θεέ μου», αναφέρει το δημοσίευμα του περιοδικού. Ο ίδιος, δεν έχει κρύψει την δυσαρέσκεια του έναντι του ζευγαριού, ενώ έχει συνεργαστεί και με τους δύο στον Λευκό Οίκο. Σε συνέντευξη του στο περιοδικό “Vanity Fair” τον Δεκέμβριο, είχε δηλώσει: «Όλες οι κακές αποφάσεις έχουν τον ίδιο πυρήνα “Jarvanka».

Ο πρόεδρος Τραμπ επιτέθηκε χθες φραστικά στον Μπάνον δημοσιοποιώντας μία ανακοίνωση στην οποία και ανέφερε: “Ο Στιβ Μπάνον δεν έχει σε τίποτα να κάνει με εμένα και την προεδρία μου. Όταν αποπέμφθηκε, δεν έχασε μόνο την δουλειά του, αλλά και το μυαλό του.

Η ηγετική παρουσία της Ιβάνκας τόσο στην προεκλογική εκστρατεία, όσο και στον Λευκό Οίκο σηματοδότησε την είσοδό της στην πολιτική, ενώ η ίδια προηγουμένως διοικούσε μία εταιρία στον χώρο της μόδας, αλλά δούλευε και στις μεσιτικές επιχειρήσεις του Τραμπ. Η μητέρα της και πρώτη σύζυγος του Τραμπ, Ιβάνα Τραμπ έγραψε για την πολιτική δυναμική της κόρης της στα απομνημονεύματά της με τίτλο: “Raising Trump”.

Η ίδια εκφράζει την άποψη ότι η Ιβάνκα θα μπορούσε να είναι υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ «ίσως σε 15 χρόνια». «Ποιος ξέρει; Μια ημέρα μπορεί να είναι η πρώτη γυναίκα και εβραία πρόεδρος των ΗΠΑ», έγραψε χαρακτηριστικά η Ιβάνα για την κόρη της.

Από την πλευρά του, ο Λευκός Οίκος απορρίπτει με έντονο τρόπο τις αναφορές του βιβλίου του Γουλφ, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου Σάρα Σάντερς, κατά την χθεσινή ενημέρωση των δημοσιογράφων. «Το βιβλίο αυτό είναι γεμάτο με ψευδείς και παραπλανητικές μαρτυρίες ανθρώπων που δεν έχουν πρόσβαση ή επιρροή στον Λευκό Οίκο. Η συμμετοχή τους σ’ ένα βιβλίο που μπορεί να περιγραφεί ως μια φθηνή εφημερίδα ταμπλόιντ, είναι αποτέλεσμα θλιβερών και απεγνωσμένων προσπαθειών να φανούν γνώστες», δήλωσε χαρακτηριστικά η Σάντερς.

Πηγή: CNN