Kρυπτονομίσματα: Γιατί ο συνιδρυτής του Ethereum, Vitalik Buterin μετέφερε Ether αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων στην Coinbase

Kρυπτονομίσματα: Γιατί ο συνιδρυτής του Ethereum, Vitalik Buterin μετέφερε Ether αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων στην Coinbase
In this photo illustration an Ethereum logo seen displayed on a smartphone screen and an Exchange graph on a MacBook screen in Athens, Greece on June 19, 2023. (Photo illustration by Nikolas Kokovlis/NurPhoto) (Photo by Nikolas Kokovlis / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Ο κόσμος των κρυπτονομισμάτων θέλει να μάθει γιατί ο Vitalik Buterin μόλις μετέφερε Ether αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων στην Coinbase.

Ο συνιδρυτής του Ethereum, Vitalik Buterin, πυροδότησε μια αναταραχή στο διαδίκτυο τη Δευτέρα, αφότου μετέφερε 600 Ether, αξίας περίπου 1 εκατομμυρίου δολαρίων, στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Coinbase.

Ο 29χρονος έστειλε τα χρήματα από τη δημόσια επισημασμένη διεύθυνσή του, vitalik.eth, σύμφωνα με το Etherscan. Η μεταφορά γίνεται ενώ το Ether έχει πέσει περισσότερο από 10% κατά την περασμένη εβδομάδα. Τη Δευτέρα, διαπραγματεύτηκε με πτώση περίπου 0,35%, κοντά στα 1.600 δολάρια.

Η πλατφόρμα Χ, πρώην Twitter, πλημύρισε με θεωρίες σχετικά με τη μεταφορά του Buterin, με κάποιους να λένε ότι εξοφλούσε ένα χρέος ενώ άλλοι ισχυρίστηκαν ότι έψαχνε να ξεφορτωθεί το κρυπτονόμισμα πριν πέσει περαιτέρω.

Ορισμένοι υπέθεσαν επίσης ότι η μεταφορά μπορεί να έχει κάποια σχέση με το νέο blockchain layer-2 της Coinbase, το Base, το οποίο είναι χτισμένο πάνω από το blockchain του Ethereum. Το δίκτυο κυκλοφόρησε επίσημα νωρίτερα αυτό το μήνα και η Coinbase προσπάθησε να προσελκύσει χρήστες και προγραμματιστές μέσω ενός φεστιβάλ Web3 “Onchain Summer” πολλών εβδομάδων που περιλαμβάνει συνεργασίες με διάσημους, δημιουργία NFT και 100 Ether σε επιχορηγήσεις που προορίζονται για προγραμματιστές που θέλουν να αξιοποιήσουν το chain.

Ωστόσο, αρκετοί επεσήμαναν ότι η μεταφορά του Buterin στην Coinbase αποτελεί ένδειξη μείωσης της εμπιστοσύνης στο Ether, το οποίο δέχθηκε πλήγμα τις τελευταίες δύο εβδομάδες καθώς οι επενδυτές κατέφυγαν σε άλλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων.

Αν και σε πολλούς επενδυτές φάνηκε σαν μια μεγάλη μεταφορά, ορισμένοι επεσήμαναν ότι ο Buterin εξακολουθεί να διατηρεί Ether αξίας περίπου 6,5 εκατομμυρίων δολαρίων στο πορτοφόλι του vitalik.eth.

Διαβάστε ακόμη:

«Αιμορραγία» στα κρυπτονομίσματα μέσα σε 24 ώρες – Πάνω από 60 δισ. δολάρια απέσυραν οι επενδυτές