Κρυπτονομίσματα: Πώς ένας επενδυτής κέρδισε 100.000 δολάρια από ποντάρισμα 1.000 δολαρίων;

Κρυπτονομίσματα: Πώς ένας επενδυτής κέρδισε 100.000 δολάρια από ποντάρισμα 1.000 δολαρίων;
Solana logo displayed on a phone screen and representation of cryptocurrencies are seen in this illustration photo taken in Krakow, Poland on August 21, 2021. (Photo Illustration by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Οποιοσδήποτε μπορεί να δημιουργήσει ένα κρυπτονόμισμα, να δημιουργήσει μια αγορά γι' αυτό και να ελπίζει ότι θα πιάσει κάποιες προσφορές.

Το «βλακώδες» χρήμα (dumb money) επιστρέφει στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, με έναν trader να έχει βγάλει πάνω από 100.000 δολάρια με αρχικό ποντάρισμα 1.000 δολαρίων, ποντάροντας σε ένα token του οποίου η μασκότ είναι ένας σκύλος που φοράει σκούφο, μετέδωσε το Coindesk.com.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο επενδυτής με το ψευδώνυμο Blockgraze δήλωσε πως αγόρασε το memecoin dogwifhat (WIF) στα τέλη Νοεμβρίου, λίγο μετά το ντεμπούτο του στις αγορές DeFi του blockchain solana.

«Σκέφτηκα ότι ο σκύλος με το καπέλο ήταν πολύ αστείος και έτσι αγόρασα μερικά» δήλωσε στο Coindesk ο Blockgraze, σημειώνοντας ότι από τότε έχει καταγράψει κέρδη 25.000 δολαρίων, ενώ «ξεκουράζει» το υπόλοιπο του πονταρίσματος του.

Και πρόκειται πραγματικά για ένα τυχερό παιχνίδι. Οποιοσδήποτε μπορεί να δημιουργήσει ένα κρυπτονόμισμα, να δημιουργήσει μια αγορά γι’ αυτό και να ελπίζει ότι θα πιάσει κάποιες προσφορές. Αλλά εκείνα που σχετίζονται με memes, και ιδιαίτερα με memes της φυλής σκύλων σίμπα ινού, έχουν την τάση να εκτινάσσουν την αξία τους και μερικές φορές να αντέχουν κιόλας.

Αυτό ίσχυε και για το κορυφαίο memecoin του solana, το BONK. Ξεκίνησε τα περασμένα Χριστούγεννα και ανέβηκε γρήγορα πριν πέσει. Άρχισε να ανεβαίνει ξανά τον Οκτώβριο και μόλις αυτή την εβδομάδα εισήχθη στο χρηματιστήριο Coinbase, σηματοδοτώντας το πώς το dumb money μπορεί να αποφέρει μεγάλες αποδόσεις.

Παρόλα αυτά, οι συναλλαγές είναι περισσότερο τύχη παρά ικανότητα, είπε ο Blockgraze, ένας επενδυτής κρυπτονομισμάτων μερικής απασχόλησης που δήλωσε ότι εργάζεται με startups καταναλωτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: