Κρυπτονομίσματα: Το bitcoin κάτω από τα 62.000 δολάρια – Απογοητεύουν τα ETF στο Χονγκ Κονγκ

Κρυπτονομίσματα: Το bitcoin κάτω από τα 62.000 δολάρια – Απογοητεύουν τα ETF στο Χονγκ Κονγκ
Bitcoin offices in Istanbul, Turkey seen on October 14, 2021. Bitcoin gained value and reached the level of $ 58,000 and close to the all-time high of $64.863,00. (Photo by Umit Turhan Coskun/NurPhoto) (Photo by Umit Turhan Coskun / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Η προσοχή στα όσα θα ανακοινώσει την Τετάρτη, 1η Μαΐου, η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed).

Σημαντικές πιέσεις δέχθηκαν την Τρίτη οι τιμές των μεγαλύτερων κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, με το bitcoin να κινείται κάτω από τα επίπεδα των 62.000 δολαρίων λόγω της… υποδοχής που είχαν τα πρώτα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) κρυπτονομισμάτων στο Χονγκ Κονγκ.

Τα 6 ETF του Χονγκ Κονγκ δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες της αγοράς την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης, καθώς έχουν συνολικό όγκο συναλλαγών μόλις 11 εκατ. δολαρίων, έναντι των 100 εκατ. δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές.

Επιπλέον, τα spot bitcoin ETF των ΗΠΑ κατέγραψαν την τέταρτη συνεχόμενη ημέρα εκροών με πάνω από 51 εκατομμύρια δολάρια να έχουν αποσυρθεί.

Σημειώνεται πως οι επενδυτές των κρυπτονομισμάτων έχουν στραμμένη την προσοχή τους στα όσα θα ανακοινώσει την Τετάρτη, 1η Μαΐου, η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed). Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο εάν η Fed θα «δείξει» σημάδια για μείωση των επιτοκίων της εντός του 2024 ή εάν θα στείλει μηνύματα για διατήρηση της περιοριστικής νομισματικής πολιτικής της και για τους επόμενους μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: