Κρυπτονομίσματα: To Χρηματιστήριο του Λονδίνου λανσάρει ETN για bitcoin και ether

Κρυπτονομίσματα: To Χρηματιστήριο του Λονδίνου λανσάρει ETN για bitcoin και ether
Cryptocurrency digital currency exchange, illustration (Photo by RICHARD JONES/SCIENCE PHOTO LIBR / RJX / Science Photo Library via AFP) Photo: AFP
Θα αρχίσει να δέχεται αιτήσεις για την εισαγωγή τίτλων διαπραγμάτευσης bitcoin και eher το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα αρχίσει να δέχεται αιτήσεις για την εισαγωγή τίτλων διαπραγμάτευσης bitcoin και eher (ETNs) το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Το LSE σημείωσε στην ανακοίνωσή του ότι θα δέχεται αιτήσεις μετά από ενημερωτικό δελτίο που δημοσίευσε προηγουμένως. «Η ακριβής ημερομηνία έναρξης θα επιβεβαιωθεί εν ευθέτω χρόνω», ανέφερε το LSE.

Σημειώνεται πως τα ETN είναι χρεωστικοί τίτλοι που παρέχουν έκθεση σε ένα υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο, σύμφωνα με το έγγραφο. Τα ETNs κρυπτογράφησης επιτρέπουν στους επενδυτές να διαπραγματεύονται τίτλους που παρακολουθούν περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης στο χρηματιστήριο κατά τις ώρες διαπραγμάτευσης του Λονδίνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Προκειμένου να μετριαστεί ο κίνδυνος καθυστέρησης του χρονοδιαγράμματος εισαγωγής, το Χρηματιστήριο ενθαρρύνει την έγκαιρη δέσμευση των υποψήφιων εκδοτών που ενδιαφέρονται να εισάγουν τα crypto ETN προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο» πρόσθεσε το LSE.

Τα ETN κρυπτογράφησης θα είναι διαθέσιμα μόνο για επαγγελματίες επενδυτές, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο, μετέδωσε το theblock.co.

Αυτό συμβαίνει καθώς η Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς του Ηνωμένου Βασιλείου (FCA) δήλωσε ότι δεν θα αντιταχθεί στις προτάσεις των Αναγνωρισμένων Χρηματιστηρίων Επενδύσεων (RIEs) για τη δημιουργία ενός τμήματος της εισηγμένης αγοράς για τα ETN.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: