Κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα: Πώς δημιουργεί εφοδιαστικές εμπλοκές στις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης

Κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα: Πώς δημιουργεί εφοδιαστικές εμπλοκές στις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης
(FILES) A picture taken during an organised tour by Yemen's Huthi rebels on November 22, 2023 shows the Galaxy Leader cargo ship (R), seized by Huthi fighters two days earlier, approaching the port in the Red Sea off Yemen's province of Hodeida. Heavy air strikes pounded rebel-held cities in Yemen early on January 12, 2024, according to the Huthi rebels' official media and AFP correspondents. The capital Sanaa, Hodeida and Saada were all targeted, the Huthis' official media said, blaming "American aggression with British participation". (Photo by AFP) Photo: AFP
Τα μακρύτερα ταξίδια τετραπλασιάζουν τις τιμές spot για τη μεταφορά αγαθών από την Ασία στη βόρεια Ευρώπη.

Τους τρόπους με τους οποίους η πρόσφατη εμπορική κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα -με τις επιθέσεις των Χούθι της Υεμένης σε πλοία της Δύσης- προκαλεί εφοδιαστικά προβλήματα στις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης «φωτίζουν» τα στοιχεία της S&P Global για την επιχειρηματική δραστηριότητα κατά τον Ιανουαρίου που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη.

Ο σύνθετος δείκτης PMI για τη Βρετανία εμφάνισε στοιχεία για «υψηλότερο κόστος μεταφοράς» που συνέβαλαν στην αύξηση του πληθωρισμού στη μεταποίηση στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο, ενώ οι χρόνοι παράδοσης των προμηθευτών επιμηκύνθηκαν για πρώτη φορά εδώ και 12 μήνες.

Άλλοι δείκτες PMI έδειξαν διαφορετικού βαθμού επιπτώσεις από τις γεωπολιτικές αναταραχές στη Μέση Ανατολή.

Στη Γερμανία, όπου ο ιδιωτικός τομέας συρρικνώθηκε για έβδομο συνεχόμενο μήνα, ο ρυθμός μείωσης του κόστους των εργοστασιακών εισροών ήταν ο ασθενέστερος των τελευταίων εννέα μηνών.

Οι χρόνοι παράδοσης στη Γαλλία έφθασαν στην πιο φτωχή μέτρηση του τελευταίου έτους.

Το Bloomberg σημειώνει πως ο βιομηχανικός τομέας της Ευρώπης, ο οποίος ήδη πασχίζει να αποκτήσει δυναμική εν μέσω χαμηλής καταναλωτικής ζήτησης, απορροφά τις επιπτώσεις ενός σοκ προσφοράς που ξεκίνησε στα μέσα Δεκεμβρίου.

Τότε ήταν που τα μεγαλύτερα φορτηγά πλοία στον κόσμο άρχισαν να κάνουν παράκαμψη γύρω από το νότιο άκρο της Αφρικής για να αποφύγουν τις ρουκέτες των Χούθι της Υεμένης που είχαν στόχο να διακόψουν το εμπόριο μέσω της Ερυθράς Θάλασσας, όπως σημειώνει το δημοσίευμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μακρύτερα ταξίδια ανατρέπουν τα χρονοδιαγράμματα παράδοσης και διαταράσσουν τις ροές των αποθεμάτων, καθώς και τετραπλασιάζουν τις τιμές spot για τη μεταφορά αγαθών από την Ασία στη βόρεια Ευρώπη.

«Οι συνεχείς επιθέσεις των ανταρτών Χούθι σε εμπορικά πλοία που πλέουν στην Ερυθρά Θάλασσα ασκούν αισθητές επιπτώσεις στις αλυσίδες εφοδιασμού», ανέφερε ο Σάιρους ντε λα Ρούμπια, επικεφαλής οικονομολόγος της Εμπορικής Τράπεζας του Αμβούργου.

Τα στοιχεία για το σύνολο της Ευρωζώνης έδειξαν ότι η δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα συρρικνώθηκε για όγδοο μήνα τον Ιανουάριο, με τη Γερμανία και τη Γαλλία να έχουν ένα δύσκολο ξεκίνημα στο έτος.

Για το Ηνωμένο Βασίλειο, τα εκκολαπτόμενα προβλήματα εφοδιασμού ήταν μια κηλίδα σε μια κατά τα άλλα ευνοϊκή έκθεση για τον Ιανουάριο που ενίσχυσε την υπόθεση ότι η οικονομία θα αποφύγει την ύφεση.

Όμως οι διαταραχές, σε συνδυασμό με τον πληθωρισμό που εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα στους κλάδους των υπηρεσιών, μπορεί να δώσουν στην Τράπεζα της Αγγλίας μια παύση όταν εξετάζει αν θα μειώσει τα επιτόκια, δήλωσε ο Κρις Γουίλιαμσον, επικεφαλής οικονομολόγος επιχειρήσεων της S&P Global Market Intelligence.

«Συνεπώς, ο πληθωρισμός ενδείκνυται να παραμείνει επίμονα υψηλότερος στην περιοχή του 3-4% στο εγγύς μέλλον» συμπλήρωσε ο ίδιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com