Η Lamborghini Huracán είναι ένα supercar για όλους

Η Lamborghini Huracán είναι ένα supercar για όλους

...εννοούμε ότι όλοι μπορούν να την οδηγήσουν. 602 απολύτως εξημερωμένα άλογα έτοιμα για τους δρόμους της Ευρώπης - Δείτε το βίντεο.

Το βασικό πρόβλημα με τα supercar, για όποιον μπορεί να τα αγοράσει, δεν είναι πόσο κοστίζει η κάθε γκαζιά, αλλά πού σε πάει η κάθε γκαζιά. Όταν τα 100 χλμ/ώρα έρχονται από στάση σε 3,2 δευτερόλεπτα, οι δημόσιοι δρόμοι δεν είναι και το καλύτερό τους. Ο ιδιοκτήτης τους οδηγεί στην πόλη όπου βρίσκει φανάρια, κίνηση, πεζούς και χαμηλά όρια ταχύτητας. Γιατί, λοιπόν, πρέπει αυτά να συμπεριφέρονται σαν να βρίσκονται στην πίστα;

Η Lamborghini έπιασε τα μηνύματα των καιρών και, δημιουργώντας το νέο της μοντέλο, τη Huracán, προχώρησε σε δύο βασικές αλλαγές. Πρώτον, «δάμασε» τα άλογα του κινητήρα και άλλαξε τις σχέσεις στο κιβώτιο ώστε η δύναμη να έρχεται πιο προοδευτικά. Μπορεί κανείς πια να οδηγεί στην πόλη χωρίς να φοβάται πως ξαφνικά το κοντέρ θα δείξει 150. Δεύτερον, μείωσε την τιμή. Στα 182.000 ευρώ είναι ένα supercar που, όσο παράξενο κι αν φαίνεται, είναι value for money.

Φυσικά, το ήρεμο καθαρόαιμο μετατρέπεται σε φημισμένο άλογο κούρσας όταν βρει τις κατάλληλες συνθήκες. Φτάνει εύκολα τα 325 χλμ/ώρα, έχει μόνιμη -και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη- μόνιμη τετρακίνηση για αυξημένη σταθερότητα. Φυσικά, έχει τη μηχανή πίσω από την πλάτη του οδηγού, ενώ το αμάξωμα αποτελείται από αλουμίνιο και ανθρακονήματα.

Μέχρι στιγμής έχουν παραγγελθεί πάνω από 1.000 Huracán, με πιο ξεχωριστό πελάτη την ιταλική αστυνομία, η οποία παραδοσιακά χρησιμοποιεί supercars για να καταδιώκει τους κακοποιούς που οδηγούν supercars.

Δείτε τη σε δράση

Διαβάστε ακόμη: BMW i8. Το απόλυτο υβριδικό supercar είναι εδώ (video)