«Λαβωμένες» οι πωλήσεις οχημάτων της Mercedes-Benz λόγω Κίνας και ΗΠΑ

«Λαβωμένες» οι πωλήσεις οχημάτων της Mercedes-Benz λόγω Κίνας και ΗΠΑ
epa08501692 Flags with the Mercedes logo at the Mercedes-Benz factory in Ludwigsfelde, Germany, 22 June 2020. Brandenburg's prime minister Woidke visited Mercedes-Benz's heavy vehicle and MTU's airline engine factories, with particular interest on how the coronavirus Covid-19 pandemic has affected the companies. EPA/ADAM BERRY Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι πωλήσεις της Mercedes-Benz στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 12%.

Οι πωλήσεις της Mercedes-Benz υποχώρησαν για τη χρήση του οικονομικού τρίτου τριμήνου, με την ισχυρή πτώση στις αγορές της Κίνας και των ΗΠΑ να επηρεάζουν αρνητικά τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τρίτη, οι παγκόσμιες πωλήσεις της εταιρείας μειώθηκαν κατά 4%, φτάνοντας τα 510.600 οχήματα.

Οι πωλήσεις της Mercedes-Benz στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 12%, ενώ οι πωλήσεις στις ΗΠΑ έπεσαν κατά 15% και στην Κίνα κατά 12%. Η κάμψι στις αγορές των ΗΠΑ και της Κίνας σημειώθηκε λόγω των αλλαγών στα μοντέλα και της έλλειψης ανταλλακτικών, ανέφερε το Reuters.

Σύμφωνα με την εταιρεία, από την αρχή του 2023 οι πωλήσεις παρουσιάζουν άνοδο 2% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2022, εντός του στόχου της εταιρείας για το guidance στο σύνολο του οικονομικού έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com