LeasePlan Hellas: Ανεβάζει «ταχύτητα» και το 2015

LeasePlan Hellas: Ανεβάζει «ταχύτητα» και το 2015

Στοχεύει σε αύξηση οικονομικών μεγεθών και ενίσχυση της παρουσίας στην ελληνική αγορά.

Μπορεί η αγορά του leasing να έχει συρρικνωθεί από το 2009 κατά 40%, ωστόσο, η εν λόγω μείωση δεν φάνηκε να αποτυπώνεται στα οικονομικά στοιχεία της LeasePlan Hellas, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες μακροχρόνιας μίσθωσης και διαχείρισης εταιρικών στόλων στη χώρα μας, αφού τα στελέχη της κατάφεραν πέρυσι να αυξήσουν κατά 8,6% τον κύκλο εργασιών (51,8 εκ. ευρώ έναντι 47,7 εκ. ευρώ το 2013), ενισχύοντας παράλληλα το σύνολο του ενεργητικού στα 147,6 εκ. ευρώ από 113,5 εκ. ευρώ την προηγούμενη χρονιά.

Ο κ. Φίλιππος Ζαγοριανάκος, Διευθύνων Σύμβουλος της LeasePlan Hellas δήλωσε πως στόχος της εταιρείας είναι μέσα στην επόμενη τριετία να καταστεί ηγέτιδα δύναμη και στην ελληνική αγορά, αφού από το 2003 που άρχισε να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα το πελατολόγιό της διευρύνεται διαρκώς περιλαμβάνοντας πλέον πάνω από τις μισές εταιρείες που ανήκουν στην κατηγορία των 200 καλύτερων επιχειρήσεων στη χώρα. Σημειώνεται πως σήμερα η ολλανδικών συμφερόντων LeasePlan εταιρεία κατέχει την τρίτη θέση με μερίδιο αγοράς 20%, με την Avis και την Hertz να καταλαμβάνουν την πρώτη και τη δεύτερη θέση αντίστοιχα.

Το 2014 επέκτεινε μάλιστα τον εταιρικό της στόλο στα 12.650 υπό διαχείριση αυτοκίνητα, ενίσχυσε το χαρτοφυλάκιο των πελατών της, το οποίο ανέρχεται συνολικά σε 1.700 εταιρείες και αύξησε το ανθρώπινο δυναμικό της στα 82 άτομα, ενώ από το 2010 μέχρι και το 2014, ο κύκλος εργασιών της έχει σημειώσει άνοδο της τάξεως του 29,5%.«Με κύριο άξονα τη συνεχή παροχή βέλτιστης εξυπηρέτησης στους συνεργάτες μας, το 2015 θα συνεχίσουμε, δίνοντας έμφαση στην εξέλιξη των παρεχόμενων υπηρεσιών και στοχεύοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη σε όλους τους τομείς της δραστηριότητάς μας».

Ο κ. Ζαγοριανάκος ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως από τις 30 εταιρείες που δραστηριοποιούνταν το 2003 στον κλάδο του leasing στην Ελλάδα, σήμερα έχουν απομείνει μόλις 6 βασικοί παίχτες, ένδειξη η οποία υπογραμμίζει τη μετάβαση από τον κατακερματισμό στην υπερσυγκέντρωση του κλάδου. Σε ό,τι αφορά δε το μέγεθος αγοράς μακροχρόνιας μίσθωσης σε αξία των αυτοκινήτων, οι εκτιμήσεις για 2014 κάνουν λόγο για ένα ποσό της τάξης των €310 εκ.

Πρόσθεσε, επίσης πως το 80% των αυτοκινήτων που μισθώνονται για λογαριασμό εταιρειών είναι ντιζελοκίνητα και πως μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί προτίμηση στη χρήση ηλεκτρονικών αυτοκινήτων καθώς υπάρχουν πληθώρα αυτοκινήτων διαφορετικών εταιρειών με χαμηλότερη κατανάλωση. Οι πελάτες επιλέγουν τα λιγότερο ακριβά αυτοκίνητα, περιορίζοντας σημαντικά τα λειτουργικά κόστη, ενώ βάσει στοιχείων η Toyota εξακολουθεί και παραμένει πρώτη στις προτιμήσεις. Έδαφος κερδίζει σταδιακά και η SKODA. Επιπρόσθετα, μια ακόμη τάση που έχει κάνει την εμφάνισή της εν μέσω κρίσης είναι η μετακύλιση του κόστους μίσθωσης στους οδηγούς. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, όπως υπογραμμίζει ο κ. Ζαγοριανάκος, η μακροχρόνια μίσθωση παραμένει ο ευνοϊκότερος τρόπος απόκτησης εταιρικού αυτοκινήτου παρά τις φορολογικές αλλαγές.

Για την τρέχουσα χρονιά η LeasePlan Hellas προσανατολίζεται στην περαιτέρω εξέλιξη των παρεχόμενων υπηρεσιών, εστιάζοντας, μεταξύ άλλων, στη δημιουργία ψηφιακών διαδραστικών εργαλείων που θα παρέχουν μεγαλύτερη αμεσότητα και ευκολία. Επιπρόσθετα, στα πλάνα της εταιρείας εντάσσεται η ανάπτυξη περαιτέρω προγραμμάτων και υπηρεσιών που ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών. Ειδικότερα, έμφαση θα δοθεί σε νέα προϊόντα όπως το car sharing που θα λειτουργεί σε ενδο-εταιρικό επίπεδο και θα απευθύνεται σε εταιρείες με μεγάλο αριθμό οχημάτων, αλλά και στην προώθηση της παροχής υπηρεσιών που ανήκουν στην κατηγορία του full outsourcing.