Λευκάδα: Η επόμενη μέρα για τους σεισμόπληκτους

Λευκάδα: Η επόμενη μέρα για τους σεισμόπληκτους
Σε σωρό από πέτρες μετατράπηκε η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στο χωρίο Αθάνι, το οποίο κυριολεκτικά ισοπεδώθηκε, μετά τον πρωινό σεισμό, μεγέθους 6,1 ρίχτερ που συγκλόνισε τη Λευκάδα, την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015. Δύο νεκρούς άφησε πίσω του το πρώτο χτύπημα του φονικού σεισμού , καθώς τραγικό θάνατο βρήκε μία 64χρονη γυναίκα, όταν καταπλακώθηκε από τον τοίχο του σπιτιού της. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι η άτυχη γυναίκα, που έμενε στο χωριό Πόντι κοντά στη Βασιλική, έχασε τη ζωή όταν ένας μεγάλος βράχος αποκολλήθηκε από το βουνό και με δύναμη προσέκρουσε στο τοίχο του σπιτιού της, τον διαπέρασε και την τραυμάτισε θανάσιμα στο κεφάλι. Την ίδια ώρα, μία 74χρονη, από το χωριό Αθάνι, έχασε τη ζωή της όταν καταπλακώθηκε από συντρίμμια. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΒΑΡΔΗ Β.

Στήθηκαν σκηνές σε περιοχές με μεγάλες ζημιές.

Στις πλατείες των χωριών και έξω από τα σπίτια τους, πέρασαν την νύχτα οι κάτοικοι της νοτιοδυτικής Λευκάδας, που επλήγη από τον σεισμό 6,1 ρίχτερ. Αν και στο Αθάνι, το Κομηλιό, το Δράγανο και τον ‘Αγιο Πέτρο, περιοχές όπου ο ισχυρός σεισμός δημιούργησε μεγάλες ζημιές, στήθηκαν 50 σκηνές και δόθηκαν 100 υπνόσακοι, κανένας δεν θέλησε να απομακρυνθεί από την περιουσία του.

Η μεγάλη βλάβη στο δίκτυο υδροδότησης έχει σαν αποτέλεσμα η περιοχή από χθες το πρωί να μην έχει νερό και ξεκίνησε η διανομή εμφιαλωμένου. Πολλά σπίτια έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές στην οικοσκευή και τις στέγες, ενώ έχουν εμφανίσει ρωγμές και στους τοίχους. Επίσης, μεγάλες είναι οι ζημιές σε εστιατόρια, καφέ- μπαρ στο τουριστικό χωριό Αθάνι που απέχει 2 χιλιόμετρα από την γνωστή παραλία των Ενγκρεμών. Σημειώνεται πως, ο δρόμος για την ακτή έχει υποστεί μεγάλη καθίζηση και οι ντόπιοι αναφέρουν πως «χάθηκαν οι Ενγκρεμοί».

Από νωρίς το πρωί, τεχνικά κλιμάκια καταγράφουν τις ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ έντονη είναι η παρουσία των δυνάμεων της πυροσβεστικής και της αστυνομίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ