Λευκορωσία και Ρωσία επιθεωρούν τα πυρηνικά τους όπλα

Λευκορωσία και Ρωσία επιθεωρούν τα πυρηνικά τους όπλα
epa10681320 Russian President Vladimir Putin (R) and Belarusian President Alexander Lukashenko during their meeting at the Bocharov Ruchei residence in the resort city of Sochi, Russia 09 June 2023. Putin announced the transfer of Russian tactical nuclear weapons to Belarus to begin after July 07-08, when the construction of facilities for them is completed. EPA/GAVRIIL GRIGOROV/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι έλεγχοι περιλαμβάνουν μια ταξιαρχία πυραύλων Iskander και μια μοίρα αεροσκαφών Su-25, πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Λευκορωσία ξεκίνησε ελέγχους για την ετοιμότητα του στρατού της να αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα, μετέδωσαν σήμερα κρατικά ΜΜΕ, ταυτόχρονα με τις προετοιμασίες για πυρηνικά γυμνάσια που θα διεξάγει η Ρωσία.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta μετέδωσε τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Βίκτορ Κρένιν που είπε ότι ο πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο διέταξε μια αιφνιδιαστική επιθεώρηση των δυνάμεων που είναι επιφορτισμένες με τη χρήση τέτοιων όπλων.

Κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης, «η πλήρης κλίμακα δραστηριοτήτων από τον σχεδιασμό, την προετοιμασία και τη χρήση πληγμάτων με τακτικά πυρηνικά όπλα θα ελεγχθεί», επισήμανε ο Κρένιν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι έλεγχοι περιλαμβάνουν μια ταξιαρχία πυραύλων Iskander και μια μοίρα αεροσκαφών Su-25, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Λουκασένκο δήλωσε τον Απρίλιο ότι «κάποιες δεκάδες» ρωσικά τακτικά πυρηνικά όπλα έχουν αναπτυχθεί στη Λευκορωσία βάσει μιας συμφωνίας που ανακοινώθηκε το περασμένο έτος από τον ίδιο και τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ως ένα μέτρο για να αποθαρρυνθεί η Δύση.

Τα τακτικά πυρηνικά όπλα είναι σχεδιασμένα για χρήση στο πεδίο της μάχης, σε αντίθεση με τις στρατηγικές πυρηνικές κεφαλές που έχουν σχεδιαστεί για να αφανίσουν εχθρικές πόλεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: