Let’s come together!

Let’s come together!

Αντιρατσιστική γιορτή πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο από το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών και την Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό».

Αν καταλαβαίνετε ακριβώς τι σημαίνει η φράση «Ο φασισμός έρχεται πρώτα για τους “άλλους” και μετά για όλους» ένα πέρασμα το Σάββατο 5 Οκτώβρη ή την Κυριακή 6 Οκτώβρη από την Αντιρατσιστική Γιορτή που οργανώνει το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών και η Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό» είναι το καλύτερο που έχετε να κάνετε.

Μια μεγάλη συνάντηση αλληλεγγύης και αγάπης θα είναι αυτή η γιορτή. Με συζητήσεις που θα στηθούν στο Λόφο Κολωνού. Με συναυλίες ντόπιων και διεθνών καλλιτεχνών που θα τραγουδήσουν για έναν κόσμο δίχως διαχωρισμούς και διακρίσεις. Με θεατρικά, προβολές, δρώμενα, εκθέσεις βιβλίου, φωτογραφίας και αφίσας. Με παιδότοπο, μπαρ και -εδώ είναι το καλύτερο- κουζίνες από όλο τον κόσμο. Βασική η κουζίνα, βασικός, όμως, και ο παιδότοπος.

Στην Αντιρατσιστική γιορτή έχουν προβλέψει και για τα παιδιά μας γιατί το πιο σημαντικό εδώ είναι τα παιδιά μας. Σε αυτή την «multi-kulti» γιορτή πρέπει να έχουμε τα παιδιά μαζί μας. Αν υπάρχει τρόπος να συνεισφέρουμε στην ενότητα των λαών και την αλληλεγγύη, αυτός είναι να μάθουμε στα παιδιά μας την αγάπη, την ισότητα και την αποδοχή. Είναι ο μόνος δρόμος.

Tι προτείνουμε; «Εκκλησιάζουσες» από τη θεατρική ομάδα Πενίας Τέχνες στις 19.00 το Σάββατο το βράδυ, αλλά και συναυλία μετά με ΑΝΑΣΑ Culture Club, Muchatrela, Θοδωρή Κοτονιά και Μακρινά Ξαδέρφια, Μάρθα Φριτζήλα και Kumpara Project. Την Κυριακή έχουμε χορό από τα παιδιά του μπαγκλαντεσιανού συλλόγου «dOel», συναυλία με το συγκρότημα Αφγανικής Κοινότητας Ελλάδας με τους Encardia αλλά και τους γάλλους HK & les Saltibancs.

Οι συμμετοχές συλλόγων, κινημάτων, επιτροπών, δικτύων, κοινοτήτων…στην Αντιρατσιστική Γιορτή είναι τόσες πολλές που είναι αδύνατον να τις αναφέρουμε όλες. Το καλύτερο είναι να πάρετε μια γεύση από το δρώμενο μόνοι σας.

5 και 6 Οκτωβρίου, Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού.

Ημερήσια είσοδος ενίσχυσης: 5 ευρώ το ημερήσιο, 8ευρώ το διήμερο.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τους ανέργους.

Δείτε ακόμη: Η «Πόρνη του Οχάιο» βρίσκεται στην Αθήνα