Το Lexus που σας ζωγραφίζει ενώ οδηγείτε

Το Lexus που σας ζωγραφίζει ενώ οδηγείτε

Ψηφιακό και real time, το αποτέλεσμα είναι ανάλογο της διάθεσής σας στη διάρκεια της διαδρομής.

Πολλά αυτοκίνητα έχουν χαρακτηριστεί έργα τέχνης, αλλά κανένα ως τώρα δεν την έχει δημιουργήσει. Η Lexus εγκατέστησε ένα σύστημα σε ένα υβριδικό IS 300h το οποίο αντλεί έμπνευση από τον οδηγό και τον σχεδιάζει, ενώ εκείνος οδηγεί.

Το σύστημα Art in Motion κατασκευάστηκε από τη βελγική εταιρεία Happiness Brussels. Λαμβάνοντας υπόψη παραμέτρους όπως η ταχύτητα, οι στροφές του κινητήρα και το αν χρησιμοποιείται βενζίνη ή ηλεκτρισμός για την κίνηση, δημιουργεί έναν αλγόριθμο που «μεταφράζει» τα στοιχεία αυτά σε «πινελιές» σε μια ψηφιακή οθόνη.

Έχοντας ως βάση μια φωτογραφία του οδηγού και χρησιμοποιώντας την τεχνοτροπία του Ισπανού καλλιτέχνη Sergio Albiac, δημιουργεί ένα πορτρέτο βάσει της συμπεριφοράς του. Ομαλή και ήρεμη οδήγηση έχει ως αποτέλεσμα ένα όμορφο αποτέλεσμα που μοιάζει στην αρχική εικόνα. Νευρική και γρήγορη, παράγει ένα σχέδιο που θυμίζει περισσότερο αφηρημένη τέχνη.

Το σύστημα είναι, για την ώρα, μοναδικό και τοποθετημένο σε ένα μόνο αυτοκίνητο κάνοντάς μια κινητή εγκατάσταση τέχνης. Οι δημιουργοί του, όμως, πιστεύουν ότι θα είχε μεγάλη επιτυχία ως έξτρα αξεσουάρ στα αυτοκίνητα της φίρμας.

Δείτε το βίντεο