Λίστα Lloyd’s: Στους 100 ισχυρότερους ανθρώπους της ναυτιλίας ο Ευ. Μαρινάκης

Λίστα Lloyd’s: Στους 100 ισχυρότερους ανθρώπους της ναυτιλίας ο Ευ. Μαρινάκης

Ο Ευάγγελος Μαρινάκης βρίσκεται στη λίστα των ανθρώπων με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο της ναυτιλίας ανελλιπώς από το 2010.

Για επτά συνεχόμενα έτη, ο ιδιοκτήτης της Capital Group Ευάγγελος Μαρινάκης περιλαμβάνεται στη λίστα των Lloyd’s με τους 100 ανθρώπους που ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή στο χώρο της ναυτιλίας.

Ο κ. Μαρινάκης βρίσκεται στην 66η θέση της λίστας, με τη Lloyd’s List να σημειώνει πως πρόσφατα ψηφίστηκε ως «Προσωπικότητα της Χρονιάς στην Ελληνική Ναυτιλία» στα Ελληνικά Ναυτιλιακά Βραβεία του Lloyd’s List το 2017.

Όπως σημειώνουν οι Lloyd’s, ο Όμιλος της Capital Group διευρύνθηκε σημαντικά στους κλάδους δεξαμενόπλοιων, εμπορευματοκιβωτίων και ξηρού φορτίου, με περίπου 1 δισ. δολάρια σε νέες επενδύσεις, αυξάνοντας τον ιδιοκτησιακό και συνδεδεμένο στόλο της εταιρείας σε περισσότερα από 70 πλοία.

Χαρακτηριστική είναι η επισήμανση του συντάκτη της λίστας, πως «ο Ευάγγελος Μαρινάκης παραμένει ένας από τους λίγους μεγάλους παίκτες που μπορούν να συνεχίζουν να επενδύουν σε μια βιομηχανία όπου τα ταμειακά αποθέματα έχουν γενικά μειωθεί τα τελευταία χρόνια».

Ακόμα, γίνεται αναφορά και στις υπόλοιπες εμπορικές δραστηριότητες του κ. Μαρινάκη στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Όπως αναφέρουν οι Lloyd’s, «ο Ευάγγελος Μαρινάκης είναι περισσότερο γνωστός στην Ελλάδα ως ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενώ φέτος απέκτησε και την Νότιγχαμ Φόρεστ. Παράλληλα, απέκτησε ένα από τα μεγαλύτερα ενημερωτικά δίκτυα της χώρας, ενώ κατέχει και το 22% στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA».

Καταλήγοντας, επισημαίνεται η συνεισφορά του κ. Μαρινάκη στην ελληνική οικονομία, καθώς και το φιλανθρωπικό του έργο, με τους Lloyd’s να παραθέτουν δήλωση του ιδιοκτήτη της Capital Group κατά την πρόσφατη βράβευσή του: «Τα επιτεύγματά μας στην ναυτιλία μάς δίνουν την δύναμη να συνεισφέρουμε ό,τι καλύτερο στην κοινωνία».

Ο Ευάγγελος Μαρινάκης βρίσκεται στη λίστα των ανθρώπων με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο της ναυτιλίας ανελλιπώς από το 2010.