Λιθουανία: Προσφέρει μια δωρεάν διανυκτέρευση για να προσελκύσει τουρίστες

Λιθουανία: Προσφέρει μια δωρεάν διανυκτέρευση για να προσελκύσει τουρίστες
Η πολιτική που κινείται στη λογική των προσφορών που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα ράφια των σουπερμάρκετ - τύπου στα τρία προϊόντα το ένα δώρο- εφαρμόζεται πλέον και στην τουριστική βιομηχανία.

Έναν πρωτότυπο και συνάμα δελεαστικό τρόπο για να κεντρίσει το ενδιαφέρον των ξένων τουριστών, σκαρφίστηκε η κυβέρνηση της Λιθουανίας, προσφέροντας μια δωρεάν διανυκτέρευση στις τρεις σε όσους επισκέπτονται τα εδάφη της.

Η πολιτική που κινείται στη λογική των προσφορών που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα ράφια των σουπερμάρκετ – τύπου στα τρία προϊόντα το ένα δώρο- εφαρμόζεται πλέον και στην τουριστική βιομηχανία. Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι το εν λόγω οικονομικό κίνητρο θα λάβει της προσοχής του ταξιδιωτικού κοινού που λαμβάνει υπόψη του όλες τις οικονομικές παραμέτρους όταν σχεδιάζει ένα ταξίδι στο εξωτερικό.

Η καμπάνια, η οποία λανσάρεται από το υπουργείο Οικονομίας και Καινοτομίας σε συνεργασία με την Lithuania Travel, σηματοδοτεί την ενεργή συνεργασία των επιχειρήσεων της Λιθουανίας με την κυβέρνηση προκειμένου να δοθεί ώθηση στην τουριστική βιομηχανία κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και να προσφερθεί επιπλέον χρόνος για τους ταξιδιώτες να ανακαλύψουν τη χώρα. Όπερ σημαίνει ότι μια επιπλέον ημέρα παραμονής θα μεταφραστεί σε ζεστό χρήμα για τις τοπικές οικονομίες, αφού ο τουρίστας θα ξοδέψει για το φαγητό, τα ποτά, τις δραστηριότητές του, καθώς και για τα ψώνια που αφορούν την αγορά προϊόντων από τοπικά καταστήματα.

Άλλωστε, όπως δήλωσε η υπουργός Οικονομίας, Aušrinė Armonaitė, η Λιουανία, όντας γεωγραφικά στην καρδιά της Ευρώπης, είναι πλούσια σε παρθένα φύση, διαθέτει γαστρονομικό πλούτο και ατελείωτη πολιτιστική ζωή.

Πιο συγκεκριμένα, η λιθουανική κυβέρνηση θα αποζημιώσει τα ξενοδοχεία για τα έξοδα διαμονής κάθε τρίτης διανυκτέρευσης που περνούν οι τουρίστες σε μια προσπάθεια να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες, με πάνω από 750.000 ευρώ που προορίζονται για το σκοπό αυτό φέτος.

Σύμφωνα με την κα Armonaite εκτιμάται ότι τουλάχιστον 20.000 τουρίστες θα κάνουν χρήση του νέου μέτρου που τίθεται σε ισχύ από την Πέμπτη 9/9. “Κατά μέσο όρο, ένας τουρίστας ξοδεύει 350 ευρώ στη Λιθουανία. Φυσικά, αναμένουμε ότι θα έρθουν πολλοί τουρίστες και εκτιμούμε ότι αυτό το μέτρο θα μπορούσε να αυξήσει τον αριθμό των τουριστών κατά τουλάχιστον 20.000”, δήλωσε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου. “Θέλουμε οι άνθρωποι που έρχονται στη Λιθουανία για ένα Σαββατοκύριακο ή λίγες μέρες να μείνουν περισσότερο εδώ. Οι στατιστικές δείχνουν ότι οι άνθρωποι περνούν 2,4 νύχτες στη Λιθουανία και πάνω από τέσσερις νύχτες στη Λετονία” πρόσθεσε.

Η Λιθουανία είναι χώρα της βορειοανατολικής Ευρώπης και ένα από τα τρία Βαλτικά κράτη. Συνορεύει με τη Λετονία, τη Λευκορωσία, την Πολωνία και τη Ρωσία , έχει έκταση 65.300 τ.χλμ. και πληθυσμό 2,8 εκατ. κατοίκους.

Παρά το μικρό μέγεθος της, στον Δείκτη Ανθρώπινης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών χαρακτηρίζεται ως χώρα «πολύ υψηλής ανθρώπινης ανάπτυξης». Συγκαταλέγεται στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το 2017 κατατάχθηκε στην 21η θέση στον κόσμο στον Δείκτη Ευκολίας Επιχειρηματικής Δραστηριότητας.