Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες στη Βούλα

Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες στη Βούλα
Αστυνομικός με κοριτσάκι στην αγκαλιά του απομακρύνεται από την περιοχή της πυρκαγιάς που καίει μέσα σε κατοικημένη περιοχή στην Άνω Βούλα, Σάββατο 4 Ιουνίου 2022. Προς τη Βούλα έχει κινηθεί η φωτιά, που ξέσπασε νωρίτερα σε περιοχή της Άνω Γλυφάδας. Κι εκεί πλέον αρχίζει να απειλείται κατοικημένη περιοχή. Μάλιστα ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ζήτησε να γίνει εκκένωση της περιοχής Πανόραμα, από την οδό Υμηττού και προς τον ορεινό όγκο και οι κάτοικοι να συνεργαστούν με τις Αρχές. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύμφωνα με στελέχη της Πυροσβεστικής, η εικόνα της πυρκαγιάς είναι βελτιωμένη, ωστόσο σημειώνονται κάποιες μικρές αναζοπυρώσεις.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Άνω Γλυφάδα και επεκτάθηκε στη Βούλα.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Π.Σ. Γιάννης Αρτοποιός η πυρκαγιά στην Άνω Βούλα παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα, με διάσπαρτες εστίες, ωστόσο όταν ξεκίνησε ήταν πολύ επικίνδυνη, καθώς έπνεαν βόρειοι άνεμοι με ριπές 8 μποφόρ, που την έσπρωξαν μέσα στον αστικό ιστό.

Για το λόγο αυτό απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι, οι οποίο ειδοποιήθηκαν και με μήνυμα του 112 που εστάλη στις 16:20.

Οι εστίες που μαίνονται είναι διάσπαρτες ανάμεσα σε αστικό ιστό αλλά και σε οικόπεδα, στα σύνορα με τη Βάρη. Από την πυρκαγιά υπέστησαν ζημιές σπίτια καθώς και οχήματα, η επίσημη καταγραφή όμως δεν έχει γίνει ακόμα.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ενισχύσεις αναμένονται από Πελοπόννησο, Στερεά και Δυτική Ελλάδα, ενώ τα πεζοπόρα τμήματα αργότερα θα ανέρχονται σε 10 έως και 15. Επίσης ο Στρατός Ξηράς θα συνδράμει στο έργο παρέχοντας τρεις μπουλντόζες.




Γυναίκα ρίχνει νερό στο πρόσωπό της ενώ κάτοικοι βοηθούν στην κατάσβεση της φωτιάς που καίει μέσα σε κατοικημένη περιοχή στην Άνω Βούλα, Σάββατο 4 Ιουνίου 2022. Προς τη Βούλα έχει κινηθεί η φωτιά, που ξέσπασε νωρίτερα σε περιοχή της Άνω Γλυφάδας. Κι εκεί πλέον αρχίζει να απειλείται κατοικημένη περιοχή. Μάλιστα ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ζήτησε να γίνει εκκένωση της περιοχής Πανόραμα, από την οδό Υμηττού και προς τον ορεινό όγκο και οι κάτοικοι να συνεργαστούν με τις Αρχές. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τι είπε ο ΔΕΔΔΗΕ για την πυρκαγιά στην Άνω Γλυφάδα

Ο ΔΕΔΔΗΕ αναφέρει ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η φωτιά στην Άνω Γλυφάδα που έφτασε ως το Πανόραμα της Βούλαςξεκίνησε από υποσταθμό. Ωστόσο, δεν αποκλείει ότι αφού ξέσπασε η φωτιά ίσως να έγινε έκρηξη ή να έπεσαν καλώδια ενώ επιβεβαιώνει ότι επακολούθησαν διακοπές ρεύματος.

Πηγές του ΔΕΔΗΕΕ,σύμφωνα με την ΕΡΤ, αναφέρουν ότι στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκονται συνεργεία για παρεμβάσεις όπου υπάρχει κίνδυνος τάσης, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο να γίνουν προληπτικά διακοπές ρεύματος.

Τα παραπάνω είναι ουσιαστικά απάντηση στον δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, ο οποίος δήλωσε ότι η φωτιά ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στους πρόποδες του Υμηττού.




Κάτοικοι βοηθούν στις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς που καίει μέσα σε κατοικημένη περιοχή στην Άνω Βούλα, Σάββατο 4 Ιουνίου 2022. Προς τη Βούλα έχει κινηθεί η φωτιά, που ξέσπασε νωρίτερα σε περιοχή της Άνω Γλυφάδας. Κι εκεί πλέον αρχίζει να απειλείται κατοικημένη περιοχή. Μάλιστα ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ζήτησε να γίνει εκκένωση της περιοχής Πανόραμα, από την οδό Υμηττού και προς τον ορεινό όγκο και οι κάτοικοι να συνεργαστούν με τις Αρχές. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εντολή για εκκένωση οικισμών, γηροκομείου και Παιδικών Χωριών SOS

Όπως δήλωσε το βράδυ του Σαββάτου ο δήμαρχος της Βούλας, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση τεσσάρων οικισμών στη Βάρη αλλά και ενός γηροκομείου στη Βούλα.

Παράλληλα δόθηκε εντολή για εκκένωση και των Παιδικών Χωριών SOS. Οι περιοχές για τις οποίες δόθηκε εντολή εκκένωσης είναι οι εξής: Νέα Κάλυμνος, Χέρωμα, Δίλοφο και Εξοχή.

Σημειώνεται επίσης ότι, νωρίτερα, τέθηκε σε ετοιμότητα το «Ασκληπιείο Βούλας». Στο εν λόγω νοσοκομείο μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους δύο ηλικιωμένοι οι οποίοι λόγω των πυκνών καπνών αντιμετώπισαν αναπνευστικό πρόβλημα.

ÐõñïóâåóôéêÜ ï÷Þìáôá åðé÷åéñïýí óôçí êáôÜóâåóç öùôéÜò ðïõ êáßåé ìÝóá óå êáôïéêçìÝíç ðåñéï÷Þ óôçí ¢íù Âïýëá, ÓÜââáôï 4 Éïõíßïõ 2022. Ðñïò ôç Âïýëá Ý÷åé êéíçèåß ç öùôéÜ, ðïõ îÝóðáóå íùñßôåñá óå ðåñéï÷Þ ôçò ¢íù ÃëõöÜäáò. Êé åêåß ðëÝïí áñ÷ßæåé íá áðåéëåßôáé êáôïéêçìÝíç ðåñéï÷Þ. ÌÜëéóôá ï äÞìáñ÷ïò ÂÜñçò-Âïýëáò-ÂïõëéáãìÝíçò Ãñçãüñçò ÊùíóôáíôÝëëïò æÞôçóå íá ãßíåé åêêÝíùóç ôçò ðåñéï÷Þò Ðáíüñáìá, áðü ôçí ïäü Õìçôôïý êáé ðñïò ôïí ïñåéíü üãêï êáé ïé êÜôïéêïé íá óõíåñãáóôïýí ìå ôéò Áñ÷Ýò. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÃÉÁÍÍÇÓ ÊÏËÅÓÉÄÇÓ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια ώρα σε νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. λόγω της πυρκαγιάς.

Ειδικότερα σύμφωνα με ενημέρωση η Τροχαία έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στις παρακάτω οδούς:

-Στην οδό Υμηττού στην συμβολή με τις οδούς Λεωνίδου και Θεσπιών στο ρεύμα κυκλοφορίας προς το βουνό.

-Στην οδό Προόδου από το ύψος της συμβολής της με την Βουλιαγμένης στο ρεύμα κυκλοφορίας προς το βουνό.

-Στην οδό Πειραιώς από το ύψος της συμβολής της με τη Βουλιαγμένη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς το βουνό.

-Στην οδό Δερβενακίων από το ύψος της συμβολής της με την οδό Δημ. Γούναρη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς το βουνό.

-Στην οδό Ζακύνθου από το ύψος της συμβολής της με την Δημητσάνας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς το βουνό.

-Στην οδό Κυδωνιών από το ύψος της συμβολής της με την Βουλιαγμένης στο ρεύμα κυκλοφορίας προς το βουνό

-Επι της συμβολής των οδών Παρνασσού και Κατσαντώνη ρεύμα κυκλοφορίας προς το βουνό.

Παράλληλα, λόγω της φωτιάς, διεκόπη η κυκλοφορία και στα εξής σημεία:

– Επί της οδού Λαμπτρών από το ύψος της Λ. Ευελπίδων.

– Επί της οδού Νυμφών από το ύψος της συμβολής της με την οδό Λαμπτρών έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Α. Παπανδρέου.

ÐõñïóâÝóôçò åðé÷åéñåß óôçí êáôÜóâåóç öùôéÜò ðïõ êáßåé ìÝóá óå êáôïéêçìÝíç ðåñéï÷Þ óôçí ¢íù Âïýëá, ÓÜââáôï 4 Éïõíßïõ 2022. Ðñïò ôç Âïýëá Ý÷åé êéíçèåß ç öùôéÜ, ðïõ îÝóðáóå íùñßôåñá óå ðåñéï÷Þ ôçò ¢íù ÃëõöÜäáò. Êé åêåß ðëÝïí áñ÷ßæåé íá áðåéëåßôáé êáôïéêçìÝíç ðåñéï÷Þ. ÌÜëéóôá ï äÞìáñ÷ïò ÂÜñçò-Âïýëáò-ÂïõëéáãìÝíçò Ãñçãüñçò ÊùíóôáíôÝëëïò æÞôçóå íá ãßíåé åêêÝíùóç ôçò ðåñéï÷Þò Ðáíüñáìá, áðü ôçí ïäü Õìçôôïý êáé ðñïò ôïí ïñåéíü üãêï êáé ïé êÜôïéêïé íá óõíåñãáóôïýí ìå ôéò Áñ÷Ýò. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÃÉÁÍÍÇÓ ÊÏËÅÓÉÄÇÓ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε ύφεση η φωτιά στον Κουβαρά Αττικής

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε στον Κουβαρά Αττικής το απόγευμα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά οριοθετήθηκε. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 2 ελικόπτερα.

Επιπλέον, σύμφωνα με νέα ενημέρωση της Τροχαίας, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, η οποία είχε διακοπεί νωρίτερα λόγω της πυρκαγιάς.

Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για την Κυριακή 5 Ιουνίου

Μικρός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς για την Κυριακή, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.