«Λουκέτο» στο εργοστάσιο της Nissan στη Βαρκελώνη

«Λουκέτο» στο εργοστάσιο της Nissan στη Βαρκελώνη
epa07829172 (FILE) - A view of the emblem of Nissan Motor Co., Ltd., displayed at the company's Global headquarters showroom in Yokohama, Kanagawa Prefecture, south of Tokyo, Japan, 25 July 2019 (issued 09 September 2019). According to media reports on 09 September 2019, Nissan Motor CEO Hiroto Saikawa decided to step down from his position. Saikawa stated he takes responsibility for scandals involving former Nissan Chairman Carlos Ghosn. He is now facing another scandal of improper overpayment and violation of the company's internal rules. EPA/KIMIMASA MAYAMA Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η αυτοκινητοβιομηχανία πούλησε 4,8 εκατομμύρια οχήματα την τελευταία οικονομική χρονιά της, πτώση 13%.

Η Nissan θα κλείσει το εργοστάσιό της στη Βαρκελώνη, με αποτέλεσμα την απώλεια περίπου 2.800 θέσεων εργασίας, όπως ανέφερε η ισπανική εφημερίδα El Pais.

Η ιαπωνική μάρκα πρόκειται να ανακοινώσει ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης στο πλαίσιο ενός νέου τριετούς επιχειρηματικού σχεδίου.

Η φίρμα θα παρουσιάσει σήμερα το σχέδιό της για να γίνει μία μικρότερη, οικονομικά αποδοτική αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς προσπαθεί να ανακάμψει μετά από τέσσερα χρόνια μειωμένων κερδών.

Το δεύτερο σχέδιο ανάκαμψης της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας σε λιγότερο από έναν χρόνο θα σκιαγραφήσει πώς θα μειώσει το σταθερό κόστος, θα βελτιώσει τα προϊόντα της και θα αυξήσει τα μετρητά κεφάλαια, μετά από τις επιπτώσεις της πανδημία του κορονοϊού.

Η Nissan ανέφερε τον Απρίλιο ότι αναμένεται να παρουσιάσει ετήσια λειτουργική ζημιά έως 45 δισεκατομμύρια γιεν (417 εκατομμύρια δολάρια) όταν θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της για το έτος έως τις 31 Μαρτίου, τη χειρότερη απόδοσή της από το 2008/09.

Η αυτοκινητοβιομηχανία πούλησε 4,8 εκατομμύρια οχήματα την τελευταία οικονομική χρονιά της, πτώση 13%.

Το σχέδιο θα ακολουθήσει μία νέα στρατηγική που ανακοίνωσε χθες η Nissan και οι συνεργάτες της Renault και Mitsubishi για να εργαστούν πιο στενά στην ανάπτυξη και παραγωγή αυτοκινήτων για τη μείωση του κόστους και τη διασφάλιση της επιβίωσης του ομίλου.