«Love to host you»: Η νέα ταυτότητα των boutique ξενοδοχείων

«Love to host you»: Η νέα ταυτότητα των boutique ξενοδοχείων
Μέχρι σήμερα έχουν πιστοποιηθεί 200 ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα

Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου – και όχι τυχαία – επέλεξε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος για να παρουσιάσει την καμπάνια του για τη νέα ταυτότητα των boutique hotels με motto “Love to Host you”!

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Πρόεδρος του ΞΕΕ, Αλέξανδρος Βασιλικός, ήδη 200 ξενοδοχεία έχουν αξιολογηθεί και έχουν λάβει την εν λόγω πιστοποίηση και γίνονται προσπάθειες ώστε να υπάρχει μια διαφάνεια στην αγορά, ενώ ο στόχος που έχει τεθεί είναι ο αριθμός τους να ξεπεράσει τα 400 μέσα στο έτος.

«Υπάρχουν διάφορα προγράμματα που θα ξεκινήσουν και πιστεύουμε ότι θα φέρουν υπεραξία στο ελληνικό τουριστικό προϊόν. Θέλουμε να ξεπεράσουμε τα κριτήρια της αστεροποιησης και να λάβουμε υπόψη και αλλά χαρακτηριστικά για την πιστοποίηση. Γίνεται στροφή προς την ποιότητα και αυτό το διάστημα πραγματοποιούνται ενέργειες και διεξάγονται έρευνες σε πολλά ξενοδοχεία που δηλώνουν μεν μπουτίκ, αλλά δεν είναι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Χριστίνα Τετράδη, Αντιπρόεδρος του ΞΕΕ και Πρόεδρος Ξενοδόχων Ζακύνθου τόνισε πως τα boutique hotels είναι κομψά, χαρακτηρίζονται από μια δυναμική και έχουν, ως τουριστικό προϊόν, μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης.

«Συνδυάζουμε την ποιότητα με την καινοτομία για να προσφέρουμε υπεραξία στον επισκέπτη. Εστιάζουμε στην ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών φιλοξενίας, επενδύουμε στην αισθητική, την ιδιαιτερότητα, προβαίνοντας στη δημιουργία ταυτότητας που δίνει έμφαση στη λεπτομέρεια».

Η κα Τετράδη έκανε λόγο για μια νέα κουλτούρα επιχειρηματικότητας όπου πολλά ξενοδοχεία ενσωματώνουν πολιτιστικά στοιχεία και παραδόσεις, αλλά και για «ψαγμένους» πελάτες που θέλουν να συμμετέχουν στην εμπειρία που προσφέρει το ξενοδοχείο στο οποίο διαμένουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως επισημάνθηκε, έχει επιτευχθεί ο στόχος της ξενοδοχειακής αναβάθμισης και το επόμενο βήμα είναι να μπει στη συνείδηση, ξένων και Ελλήνων, επισκεπτών το σήμα πιστοποίησης ως σφραγίδα ποιότητας. Σε ότι αφορά τα ξενοδοχεία που πληρούν τις προϋποθέσεις , είναι κυρίως 4 και 5 αστέρων και βρίσκονται σε όλες τις περιφέρειες της χώρας αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες.

Τα μέλη του ΞΕΕ αναφερόμενα στα προνόμια των μελών του συγκεκριμένου δικτύου υπογράμμισαν, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία της επικοινωνιακής ταυτότητας love to host you, καθώς επίσης τη συμμετοχή τους σε ένα ταξίδι με στοχευμένο διαφημιστικό όχημα, φροντίδα και ολοκληρωμένη εμπειρία διαμονής άμεσα συνδεδεμένη με τον τόπο καταγωγής.

«Δουλεύουμε, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, προκειμένου να επαναφέρουμε το b2b forum φέρνοντας σε επαφή επαγγελματίες του κλάδου με opion leaders και φορείς. Προς το παρόν έλειπε ένα σήμα αναγνωρίσιμο, μοντέρνο και διεθνές που θα συνοδεύει το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας και επιτέλους το βρήκαμε» κατέληξαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: