LVMH: Ο γαλλικός «γίγαντας» γίνεται η πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία που ξεπερνά τα 500 δισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση

LVMH: Ο γαλλικός «γίγαντας» γίνεται η πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία που ξεπερνά τα 500 δισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση
LMVH head Bernard Arnault announces the group's 2022 results at the LVMH headquarters in Paris on January 26, 2023. - The world's top luxury group LVMH said that its sales and net profit both hit new heights last year, driven by strong demand in Europe and the United States. Sales came in at 79 billion euros ($86 billion) and net profit at 14 billion euros for 2022 -- both new records for the group, whose brands include Bulgari, Givenchy, Louis Vuitton, and TAG Heuer. (Photo by Stefano Rellandini / AFP) Photo: AFP
Η ραγδαία αυξανόμενη χρηματιστηριακή αξία του γαλλικού κολοσσού LVMH έχει εκτινάξει και την περιουσία του επικεφαλής της Μπερνάρ Αρνό.

Ένα σημαντικό ορόσημο για τον ίδιο αλλά και για την ευρωπαϊκή ήπειρο πέτυχε ο κολοσσός πολυτελών ειδών LVMH, του Μπερνάρ Αρνό, που κατάφερε να ξεπεράσει σε χρηματιστηριακή αξία το φράγμα των 500 δισ. δολαρίων χάρη στην εκτίναξη των πωλήσεών του στην Κίνα και την ενίσχυση του ευρώ.

Έτσι, η γαλλική εταιρεία έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή επιχείρηση που καταφέρνει να περάσει το συγκεκριμένο επίπεδο χρηματιστηριακής αξίας, επίτευγμα που επετεύχθη σε λιγότερο από δύο εβδομάδες από τη στιγμή που σκαρφάλωσε στην κορυφαία δεκάδα των μεγαλύτερων εταιρειών του πλανήτη, ωθούμενη από τη σημαντική αύξηση των πωλήσεών της στο πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας οικονομικής κρίσης, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Το καταλυτικό ρόλο που παίζει για τον κλάδο η άρση του lockdown στην Κίνα επιβεβαίωσαν και τα ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε λίγο μετά την LVMH και η ανταγωνίστριά της, Hermes International.

Η ραγδαία αυξανόμενη χρηματιστηριακή αξία του γαλλικού κολοσσού έχει εκτινάξει και την περιουσία του επικεφαλής της Μπερνάρ Αρνό, που εδραιώνει όλο και περισσότερο τη θέση του ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη.

Ο 74χρονος Αρνό, ο οποίος μετέτρεψε την LVMH σε έναν παγκόσμιο κολοσσό μέσω μιας σειράς στρατηγικών εξαγορών, έχει σήμερα περιουσία ύψους 212 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg. Κατέχει το 48% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, της οποίας είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος.

Ο 74χρονος Αρνό είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της LVMH. Αυτός και η οικογένειά του κατέχουν το 48% του μετοχικού κεφαλαίου της LVMH και θέτει τις βάσεις για να κρατήσει την εταιρεία υπό οικογενειακό έλεγχο για τις επόμενες δεκαετίες.

Η μετοχή της παριζιάνικης εταιρείας LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE, όπως είναι η επίσημη ονομασία της, σημειώνει άνοδο της τάξης του 0,3% τη Δευτέρα, στα 903,70 ευρώ, ανεβάζοντας την κεφαλαιοποίησή της στα 454 δισ. ευρώ ή 500 δισ. δολάρια.

Άνοδος που τροφοδοτείται από τη συνεχιζόμενη ζήτηση για τα πολυτελή προϊόντα της LVMH -όπως οι τσάντες Louis Vuitton, η σαμπάνια Moët & Chandon και τα ρούχα Christian Dior- παρότι ο αυξανόμενος πληθωρισμός και η αύξηση των επιτοκίων απειλούν να οδηγήσουν τον πλανήτη σε ύφεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: