Μ.Σάλλας: Η τράπεζα Πειραιώς είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τα stress tests

Μ.Σάλλας: Η τράπεζα Πειραιώς είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τα stress tests

Η τράπεζα είναι ισχυρά κεφαλαιοποιημένη, δήλωσε ο πρόεδρος της.

Προτάσεις για την ειδική διαχείριση των warrants εξετάζονται, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας, μιλώντας στη τακτική γενική συνέλευση των μετόχων, ενώ θα υπάρξει και προστασία για τους κατόχους τους όταν έρθει η ώρα αυτά να μετατραπούν σε μετοχές, η οποία ίσως είναι και μέσα στο καλοκαίρι.

Ο κ. Σάλλας επισήμανε ότι η τράπεζα είναι ισχυρά κεφαλαιοποιημένη και έτοιμη να αντιμετωπίσει τα stress tests που θα διενεργήσει τον Οκτώβριο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Αναφερόμενος στο κλίμα που έχει διαμορφωθεί στις διεθνείς αγορές, επισήμανε ότι η εμπιστοσύνη ανακάμπτει και υπογράμμισε ότι οι πρωτοβουλίες της Τράπεζας Πειραιώς, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και έκδοση ομολόγου, είναι εκείνες -και αποκλειστικά εκείνες- που δημιούργησαν τις συνθήκες για να ανοίξει ο δρόμος των αγορών για την Ελλάδα.

Μιλώντας για τη συμφωνία του ομίλου με τη MIG, ο κ. Σάλλας τη χαρακτήρισε κίνηση στρατηγικής σημασίας, από την οποία δεν χάνει κανείς, ούτε η MIG, ούτε η Πειραιώς.

Πρόσθεσε δε, ότι εδώ και μήνες ήταν ο πρώτος που είχε μιλήσει για την υιοθέτηση σημαντικών πρωτοβουλιών με στόχο την εξυγίανση των επιχειρήσεων. Ήλθε η ώρα να τολμήσουμε σε κάποιες επιχειρήσεις να μετατρέψουμε τα δάνειά τους σε μετοχές και εν συνεχεία, να προσελκύσουμε στα κεφάλαιά τους ξένους επενδυτές, ώστε να δημιουργήσουμε τους πρωταγωνιστές που χρειάζεται η χώρα, επισήμανε.

Διαβάστε ακόμη:

Το σούπερ deal της Πειραιώς

Το νέο Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς