Μάχη με τις φλόγες δίνει η Πυροσβεστική στις Ροβιές Ευβοίας

Μάχη με τις φλόγες δίνει η Πυροσβεστική στις Ροβιές Ευβοίας
Όχημα της πυροσβεστικής σε δρόμο περνάει δίπλα από τις φλόγες και τους καπνούς στην πυρκαγιά που ξέσπασε στο Κοντοδεσπότι στο Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων Εύβοιας, κοντά στα Ψαχνά σε πυκνή δασική έκταση σε δύσβατο σημείο, την Κυριακή 12 Αυγούστου 2018. Εκκενώθηκαν προληπτικά τα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός. Έκλεισε προληπτικά για λόγους ασφαλείας η κυκλοφορία στο δρόμο από τη Χαλκίδα προς τη Βόρεια Εύβοια, καθώς σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας η φωτιά πλησιάζει προς τον επαρχιακό δρόμο ο οποίος έχει καλυφθεί με πολλούς καπνούς. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, για την κατάσβεση επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 28 οχήματα, 4 αεροσκάφη, 4 ελικόπτερα και 2 Πετζετέλ (Pezetel). ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι καιρικές συνθήκες καθιστούν δύσκολη την από αέρος αντιμετώπιση της πυρκαγιάς - Προς το παρόν δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Ενισχύθηκαν, πριν από λίγο, οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν σε δασική έκταση στην περιοχή Ροβιές Ευβοίας, όπου το μεσημέρι εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Όπως τόνισε στο ΑΠΕ εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής δεν ελλοχεύει κίνδυνος, έως αυτή την ώρα τουλάχιστον, για κατοικημένες περιοχές, αφού η πυρκαγιά είναι πολύ μακριά από αυτές.

Στο σημείο επιχειρούν τώρα 34 πυροσβέστες με 17 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 5 ατόμων που, εκτός από τις φλόγες, αντιμετωπίζουν και τον δυνατό άνεμο, ενώ μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες θα συντρέξουν και εναέρια μέσα.

Σημειώνεται, ότι στην ευρύτερη περιοχή υπήρχε από νωρίς κακοκαιρία και έτσι δεν είναι εφικτό, προς το παρόν, να πλησιάσουν εναέρια μέσα. Μάλιστα, ένα ελικόπτερο που απογειώθηκε νωρίτερα δεν μπόρεσε να πλησιάσει στο σημείο της φωτιάς, λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών και για λόγους ασφαλείας επέστρεψε στη βάση του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ