«Μαϊμού» Goldman Sachs στην Κίνα

«Μαϊμού» Goldman Sachs στην Κίνα
Photo:

Όταν μιλάμε για κινεζικές απομιμήσεις, η φαντασία δεν έχει όρια.

 

Τα κινεζικά εργοστάσια παράγουν εκατομμύρια προϊόντα-απομιμήσεις πολυτελών ειδών, όπως τσάντες, iPhone, Apple Watch, ακόμη και έπιπλα ΙΚΕΑ! Αυτή τη φορά, όμως, η πραγματικότητα ξεπερνά κάθε φαντασία: κάποιος κατάφερε να στήσει μία … «μαϊμού» Goldman Sachs!

Ο αμερικανικός τραπεζικός κολοσσός διαθέτει πλέον μία κινεζική απομίμηση, η οποία φέρει την επωνυμία «Goldman Sachs (Shenzhen) Financing Leasing Co» και εδρεύει στη πόλη του κινεζικού Νότου, την Σέντζεν. Κανείς δεν γνωρίζει πολλά για τη λειτουργία της «κινεζικής Goldman Sachs», ωστόσο πριν «πέσει» η ιστοσελίδα της, γνωρίζουμε πως δήλωνε ως έτος έναρξης λειτουργίας της το 2013 και πως είναι «η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής οικονομικών υπηρεσιών στην Σεντζέν».

Ως διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας εμφανίζεται στα έγγραφά της κάποιος κύριος ονόματι Zhou Linhong, ο οποίος σε μία σύντομη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με Αμερικανούς δημοσιογράφους δήλωσε πως η εταιρεία του δεν έχει καμία σχέση με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα.

Η ύπαρξη της ψεύτικης Goldman Sachs ήρθε στο φως όταν η Διεθνής Ένωση Λειτουργικών Μηχανικών, που παρακολουθεί τον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών στο Μακάο της Κίνας, απέστειλε επιστολή προς τις κινεζικές αρχές ζητώντας τους να διερευνήσουν την εταιρεία. Οι αρχές υποψιάζονται πως η ψεύτικη Goldman Sachs έχει δεσμούς με τα δίκτυα του οργανωμένου εγκλήματος που δραστηριοποιούνται στο Μακάο.