Μάνατζερ της χρονιάς ο Αριστοτέλης Παντελιάδης

Μάνατζερ της χρονιάς ο Αριστοτέλης Παντελιάδης
Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου

Ο διευθύνων σύμβουλος της Metro My Market διακρίθηκε στη φετινή διοργάνωση Manager of the Year.

Ο Αριστοτέλης Παντελιάδης, διευθύνων σύμβουλος της METRO ΑΕΒΕ, ανακηρύχθηκε από την Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) Manager of the Year 2015, στη 14η Τελετή Απονομής που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη.

Ο Αριστοτέλης Παντελιάδης έπαιξε τη χρονιά που πέρασε πολύ σημαντικό ρόλο στην εξαγορά της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Βερόπουλος από τα Metro, πραγματοποιώντας μια από τις μεγαλύτερες συμφωνίες που έχουν καταγραφεί ποτέ στον κλάδο. Παράλληλα η Metro κλείνει το 2015 με μια αύξηση του κύκλου εργασιών της τάξης του 6%, περίπου στα 740 εκατ. ευρώ.

Ο φετινός νικητής του βραβείου ανέλαβε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην METRO ΑΕΒΕ το 2001, σε ηλικία 33 ετών, με όραμα να αναπτύξει την εταιρεία, ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί περισσότερους πελάτες με ακόμη καλύτερα μέσα. Ο ετήσιος κύκλος εργασιών της METRO κατά τη θητεία του αυξήθηκε από 367 εκ. ευρώ το 2002 σε 737 εκ. ευρώ το 2015. Το τέλος του 2015 βρήκε τη METRO AEBE να αποτελεί ήδη έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες του κλάδου στην Ελλάδα: σε σταθερά ηγετική θέση στη χονδρική πώληση με 46 σημεία Cash&Carry σε όλη την Ελλάδα, 66 καταστήματα λιανικής My market και 4.500 εργαζόμενους.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο του από τον πρόεδρο του ΔΣ της ΕΕΔΕ, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η επιχειρηματικότητα είναι ο μοχλός της ανάπτυξης και όχι ο εχθρός της κοινωνίας. Είπε ακόμη ότι από το 2016 ως το 2018 επενδύει 100 εκ ευρώ στον εκσυγχρονισμό των καταστημάτων του Βερόπουλου και στην επέκταση του δικτύου του ομίλου, ενώ σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται η επέκταση των γραφείων της εταιρείας στη Μεταμόρφωση, για τους 100 εργαζόμενους που προέρχονται από το Βερόπουλο. Με την ολοκλήρωση των επενδύσεων αυτών η εταιρεία αναμένεται να έχει 1,5 δισ. ευρώ κύκλο εργασιών, 10.000 εργαζόμενους (1.000 νέες προσλήψεις) και ένα δίκτυο 280 καταστημάτων, στα οποία περιλαμβάνονται και τα Metro Cash and Carry, που αποτελούν σταθερά την πρώτη δύναμη στο χώρο της χονδρικής στη χώρα μας.

Ο Αριστοτέλης Παντελιάδης είναι ακόμα, πρόεδρος του ECR Hellas, εκ μέρους των λιανεμπόρων, ενώ πρόσφατα διακρίθηκε με τα βραβεία: Retail Manager of the Year 2015, Κούρος – Ανάπτυξης και Καινοτομίας και Επιχειρηματικής Αριστείας 2015 της Μονάδας Επιχειρηματικότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο επιτυχημένος ετήσιος θεσμός της ΕΕΔΕ, Manager of the Year, καθιερώθηκε από το 2002 βραβεύοντας εξαιρετικές προσωπικότητες της επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας.

Μέχρι σήμερα το βραβείο έχει απονεμηθεί ανά έτος: το 2002 στον κ. Μηνά Τάνες, τότε Διευθύνοντα Σύμβουλο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, το 2003, στον κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Chipita, το 2004 στον κ. Νικόλαο Νανόπουλο, τότε Διευθύνοντα Σύμβουλο της EFG Eurobank Εργασίας, το 2005 στον κ. Ευάγγελο Μαρτιγόπουλο, τότε Διευθύνοντα Σύμβουλο της Cosmote, το 2006 στον κ. Τάκη Αράπογλου, τότε Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, το 2007 στον κ. Σπύρο Δεσύλλα, τότε Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΛΑΙΣ – Unilever, το 2008 στον κ. Κωνσταντίνο Μαχαίρα, τότε Διευθύνοντα Σύμβουλο Ν/Α Ευρώπης της ΑΒ Βασιλόπουλος, το 2009 στον κ. Δημήτρη Βιδάκη, τότε Γενικό Διευθυντή της Coca Cola Τρία Έψιλον, το 2010 στον κ. Απόστολο Ταμβακάκη, τότε Διευθύνοντα Σύμβουλος του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας, το 2011 στον κ. Γιώργο Κώτσαλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Interamerican, το 2012 στον κ. Κωνσταντίνο Φρουζή, τότε Αντιπρόεδρο και Γενικό Διευθυντή της Novartis Hellas, το 2013 στον κ. Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο, τότε Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου INTRALOT και το 2014 στον κ. Δημήτρη Πισιμίση, Διευθύνοντα Σύμβουλο της BIC VIOLEX Α.Ε.