Marfin: Μας φώναζαν «να καείτε» – Συγκλονιστικές μαρτυρίες στη δίκη της υπόθεσης

Marfin: Μας φώναζαν «να καείτε» – Συγκλονιστικές μαρτυρίες στη δίκη της υπόθεσης

Ξεκίνησε η δίκη για την υπόθεση εμπρησμού της τράπεζας που στοίχισε τη ζωή σε τρία άτομα με τους κατηγορούμενους να καταδικάζουν το γεγονός.

Αντωνία Ξυνού

Οι μνήμες της 5ης Μαΐου 2010, όταν το υποκατάστημα της τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου, δέχθηκε εμπρηστική επίθεση κατά τη διάρκεια διαδήλωσης για το πρώτο Μνημόνιο, ξύπνησαν ενώπιον του Μικτού ορκωτού Δικαστηρίου, στο εδώλιο του οποίου κάθονται δύο άτομα.

Σε έντονα φορτισμένο κλίμα οι γονείς της άτυχης εγκύου, Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, κατέθεσαν ως πολιτικοί ενάγοντες για ψυχική οδύνη. Για λιγότερο από δύο λεπτά ο πατέρας και η μητέρα της άτυχης γυναίκας ανέβηκαν στο βήμα του μάρτυρα, χωρίς όμως να θελήσουν να μιλήσουν.

Ιδιαίτερα συγκινημένος ο Ζαχαρίας Παπαθανασόπουλος επιχείρησε να περιγράψει πως έμαθε τον χαμό της κόρης του από τον ανιψιό του, ο οποίος ενημερώθηκε από τα Μέσα Ενημέρωσης, δίχως καν να ολοκληρωσει την κατάθεσή του. Παράσταση πολιτική αγωγής δήλωσαν και οι συγγενείς των άλλων δύο εκλειπόντων, Επαμεινώνδα Τσάκαλη και Παρασκευή Ζούλια.

Οι δύο κατηγορούμενοι, Θοδωρής Σίψας και Παύλος Αντρέεβ αρνήθηκαν τα αδικήματα που τους αποδίδονται, και κατά περίσταση είναι ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συναυτουργία και κατά συρροή, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών υλών, έκρηξη και άλλα.

«Από το 2011 έχω καταδικάσει δημόσια τη συγκεκριμένη επίθεση και έχω αρνηθεί τις κατηγορίες. Έχω πάρει θέση και δεν έχω καμία ανάμειξη στη επίθεση» ανέφερε για τα όσα του αποδίδονται ο Θ. Σίψας, αναφέροντας ότι ο ίδιος είχε πάρε μέρος στην πορεία ως διαδηλωτής. Αντίστοιχα, ο Π. Αντρέεβ καταδίκασε με τη σειρά του την επίθεση, αρνήθηκε την κατηγορία και πρόσθεσε ότι ο ίδιος την ημέρα εκείνη βρισκόταν στην εργασία του, και όχι στη διαδήλωση.

Διαβάστε τη συνέχεια στο news247.gr