«Πρέπει να ντρέπονται για όσα έκαναν στον πατέρα μου»

«Πρέπει να ντρέπονται για όσα έκαναν στον πατέρα μου»

Σφοδρή επίθεση της Μαρίνας Μπερλουσκόνι, πρωτότοκης κόρης του πρώην πρωθυπουργού, κατά δικαστών και πολιτικών στην Ιταλία.

«Η χώρα αυτή και η δημοκρατία μας πρέπει να ντρέπονται για όσα αναγκάζεται να υπομείνει ο πατέρας μου. Αυτή η πολιτική ηγεσία θα μετανιώσει διότι παραδόθηκε και πάλι σε μια δικαστική εξουσία που προσπαθεί να καταστρέψει οποιονδήποτε επιχειρεί να περιορίσει τις υπερεξουσίες της».

Με αυτή τη δήλωση σχολίασε η Μαρίνα Μπερλουσκόνι, πρωτότοκη κόρη του κεντροδεξιού πρώην πρωθυπουργού, την αποπομπή του από την γερουσία της Ιταλίας και συμπλήρωσε:  «Η Ιταλία δεν αξίζει να παρακολουθεί παθητικά την απομάκρυνση από έναν από τους χώρους που αποτελούν σύμβολα της δημοκρατίας ενός άνδρα που επέλεξαν με την ψήφο τους εκατομμύρια Ιταλοί. Όλα βασίστηκαν σε μια παράλογη καταδίκη, με την καταπάτηση βασικών νομικών κανόνων και συνταγματικών αρχών. Το σημερινό γεγονός θα στιγματίσει, αναμφίβολα, την Ιστορία της Ιταλίας».

Η «σκληρή» Μαρίνα Μπερλουσκόνι στο τιμόνι της ιταλικής κεντροδεξιάς;

Σχολιαστές υπογραμμίζουν ότι δεν είναι τυχαίο πως η κόρη του μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης και πολιτικού έκανε αμέσως δηλώσεις σχετικά με την αποπομπή του. Πολλοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι καλλιεργείται το έδαφος για μια «επικείμενη οικογενειακή διαδοχή» στην ηγεσία της ιταλικής κεντροδεξιάς. Όπως αναμενόταν οι βουλευτές και οι γερουσιαστές της Φόρτσα Ιτάλια εξέφρασαν απόψε την συμπαράστασή τους στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και την ανησυχία τους για την πολιτική κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα.

Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του κόμματος, Πάολο Ρομάνι και Ρενάτο Μπρουνέτα, ζήτησαν από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζο Ναπολιτάνο συνάντηση μαζί του το συντομότερο δυνατόν, για να εξετάσουν από κοινού τα νέα δεδομένα.

Διαβάστε ακόμη: Game Over για τον Μπερλουσκόνι