Μασκ: Η Τesla ίσως θα ξαναδεχτεί το Bitcoin ως μέσο πληρωμής- Άνοδος στα κρυπτονομίσματα

Μασκ: Η Τesla ίσως θα ξαναδεχτεί το Bitcoin ως μέσο πληρωμής- Άνοδος στα κρυπτονομίσματα
epa08855589 SpaceX owner and Tesla CEO Elon Musk arrives on the red carpet for the Axel Springer award, in Berlin, Germany, 01 December 2020. EPA/BRITTA PEDERSEN / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ισχυρή άνοδο σημείωσαν την Τετάρτη 21 Ιουλίου το Bitcoin και, γενικότερα, τα κρυπτονομίσματα, μετά το selloff που είχε προηγηθεί, με αποτέλεσμα μια ακραία διολίσθηση, που εξαΰλωσε 100 δισεκατομμύρια από την αγορά.

Ένας από τους καταλύτες για την ανάκαμψη ήταν ο γνωστός και μη εξαιρετέος ιδρυτής της Tesla Έλον Μασκ, ο οποίος κατά τη διάρκεια συμμετοχής του στο συνέδριο The B-Word, μια εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Crypto Council for Innovation, αποκάλυψε πως η βιομηχανία ηλεκτροκινούμενων αυτοκινήτων Tesla θα αρχίσει να δέχεται Bitcoin ως μέσο πληρωμής.

«Θέλω μόνο να επιβεβαιώσω ότι το ποσοστό χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για εξορύξεις Bitcoin φτάνει στο 50% ή και περισσότερο.

Αν αυτό ισχύει, η Tesla πιθανότατα θα συνεχίσει να δέχεται bitcoin», είπε. 

Υπενθυμίζεται πως τον Μάιο του 2021, ο Musk δήλωσε στο Twitter ότι η εταιρεία θα αναστείλει τις αγορές οχημάτων με bitcoin λόγω ανησυχίας για την «ταχέως αυξανόμενη χρήση ορυκτών καυσίμων για εξορύξεις».

Έκτοτε το Πεκίνο επέβαλε σημαντικούς περιορισμούς, αναγκάζοντας, στην ουσία, της εταιρείες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων να κλείσουν.

Μάλιστα, πολλές από αυτές φέρονται να συνεχίζουν τη δραστηριότητά τους στις ΗΠΑ, όπου η Ενέργεια είναι… φθηνή.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Fred Thiel της Marathon Digital εκτιμά ότι η εξόρυξη bitcoin στις ΗΠΑ τροφοδοτείται περισσότερο από 50% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ανοδικά τα crypto 

Σε αυτό το κλίμα, ισχυρή ανοδική αντίδραση σημείωσε το Bitcoin, σπάζοντας το φράγμα των 30.000 δολαρίων, πορευόμενο για τα 34.000 δολ., όπου τοποθετείται το επόμενο σημείο αντίστασης.  «Οι επενδυτές ανησυχούν ότι αν το Bitcoin χάσει τη στήριξη των 30.000 δολαρίων θα φτάσει σε χαμηλότερα επίπεδα αρκετά γρήγορα» ανέφερε επικεφαλής αναλυτής της Ava Trade Ltd. Naeem Aslam, προσθέτοντας πως «η τιμή του είναι σταθερή και, ευτυχώς, δεν έχουν υπάρξει πωλήσεις υπό το κράτος πανικού».

Σε κάθε περίπτωση, το Bitcoin πρέπει να ξεπεράσει μια σειρά από εμπόδια που έχουν να κάνουν με τους περιορισμούς που επιβάλλουν οι ρυθμιστικές αρχές σε Κίνα, ΗΠΑ, και Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από την άλλη, εντείνεται η ανησυχία για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα σε ό,τι αφορά τις εξορύξεις κρυπτονομισμάτων και τις συνέπειες που έχουν στο φυσικό περιβάλλον. 

Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές το Bitcoin κινούνταν πέριξ των 31.000 δολ., παρουσιάζοντας μια νευρικότητα λόγω των ρευστοποιήσεων κερδών μετά το ράλι.