Μάθαμε την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του PlayStation 5

Μάθαμε την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του PlayStation 5
epa07782715 The lettering PlayStation is on display at the Gamescom convention in Cologne, Germany, 20 August 2019. The Gamescom gaming convention runs from 20 to 24 August 2019. EPA/SASCHA STEINBACH Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Sony επιβεβαίωσε πότε θα βρεθεί στα ράφια η επόμενη γενιά της κονσόλας.

Έπειτα από πολλούς μήνες φημών, η Sony επιβεβαίωσε ότι το PlayStation 5 θα κυκλοφορήσει στην περίοδο των χριστουγεννιάτικων εορτών του 2020.

Ο Jim Ryan, πρόεδρος και CEO της Sony Interactive Entertainment ανακοίνωσε τα νέα σε blog της εταιρείας την Τρίτη, ενώ μοιράστηκε και κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με το νέο χειριστήριο της κονσόλας.

Λίγες εβδομάδες πριν η Sony είχε ήδη γνωστοποιήσει αρκετές από τις νέες δυνατότητες του PS5, χωρίς όμως να το κατονομάζει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κονσόλα της Sony αναμένεται να κυκλοφορήσει την ίδια περίοδο με αυτή της νέας παιχνιδομηχανής της Microsoft, με την κωδική ονομασία Project Scarlett.

Όσον αφορά το νέο χειριστήριο του PS5, ο Ryan έγραψε ότι αλλάζει ο τρόπος δόνησης της συσκευής, προσφέροντας τη δυνατότητα στους προγραμματιστές να φτιάξουν νέους, διαφορετικούς τρόπους αλληλεπίδρασης με τους παίκτες. Αυτό σημαίνει ότι θα αισθάνονται διαφορετικού είδους δονήσεις, ανάλογα με το παιχνίδι και τις ξεχωριστές κινήσεις, έχοντας έτσι μεγαλύτερη ποικιλία και καλύτερη ανταπόκριση.

Σχετικά με τις νέες δυνατότητες του PS5, αυτό που ξεχώρισε ήταν η χρήση δίσκου SSD ο οποίος προσφέρει πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες στο «φόρτωμα» των παιχνιδιών, ενώ θα έχει τη δυνατότητα ανάλυσης 8Κ αλλά και χρήσης της τεχνολογίας γραφικών Ray Tracing.

Επιπλέον, η κατανάλωση ενέργειας βελτιστοποιείται όταν η κονσόλα βρίσκεται σε κατάσταση παύσης.

Πρόσφατα η Sony μείωσε και το κόστος της υπηρεσίας PlayStation Now, προσφέροντας την πρόσβαση σε περισσότερους από 800 τίτλους με 10 δολάρια τον μήνα (τιμή στις ΗΠΑ).