Μαξίμου: Ο κ. Μητσοτάκης είτε είναι αδιόρθωτος ψεύτης, είτε πολύ απελπισμένος ή και τα δύο

Μαξίμου: Ο κ. Μητσοτάκης είτε είναι αδιόρθωτος ψεύτης, είτε πολύ απελπισμένος ή και τα δύο
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Καιρό είχε να ζητήσει εκλογές ο κ. Μητσοτάκης, αλλά θα αναγκαστεί να περιμένει ακόμα έναν χρόνο. Και μετά άλλα τέσσερα».

«Ο κ. Μητσοτάκης είτε είναι αδιόρθωτος ψεύτης, είτε πολύ απελπισμένος ή και τα δύο» αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, στην οποία επισημαίνεται ότι «την ίδια ημέρα που ο πρόεδρος της Κομισιόν επιβεβαίωνε πως η Ελλάδα τον Αύγουστο βγαίνει με την “πιο καθαρή έξοδο” από τα μνημόνια, ο ίδιος σε ομιλία του το βράδυ ισχυριζόταν πως “το τελευταίο μεγάλο ψέμα του πρωθυπουργού είναι η δήθεν καθαρή έξοδος”».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «σήμερα ισχυρίστηκε πως “χρειάζεται οριστική και αμετάκλητη ρύθμιση του χρέους”, ενώ, όταν εδώ και τρία χρόνια η κυβέρνηση έδινε μάχη για το ελληνικό χρέος, ο ίδιος έλεγε ότι αυτό “δεν είναι το πιο θεμελιώδες πρόβλημα” και για να έρθει ανάπτυξη χρειάζονται μόνο “δραστικές μεταρρυθμίσεις”, κυρίως στο Δημόσιο».

Το ερώτημα που θέτει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού είναι «τελικά ποιος είναι ο ψεύτης; Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Κομισιόν ή ο κ. Μητσοτάκης;». Και καταλήγει με το υστερόγραφο: «ΥΓ. Καιρό είχε να ζητήσει εκλογές ο κ. Μητσοτάκης, αλλά θα αναγκαστεί να περιμένει ακόμα έναν χρόνο. Και μετά άλλα τέσσερα».