Μαζικές απολύσεις 9.000 εργαζόμενων ανακοίνωσε η Amazon

Μαζικές απολύσεις 9.000 εργαζόμενων ανακοίνωσε η Amazon
This picture taken on on October 22, 2019, shows a new Amazon warehouse, part of mobile robotic fulfilment systems also known as 'Amazon robotics', in Bretigny-sur-Orge, some 30kms south of Paris. (Photo by Philippe LOPEZ / AFP) Photo: AFP

Η Amazon ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι θα προχωρήσεις σε περικοπή 9.000 θέσεων εργασίας, φτάνοντας έτσι τους τελευταίους μήνες σε περίπου 27.000 συνολικές απολύσεις προσωπικού. Κύριο λόγο αυτών των αποφάσεων αποτέλεσε η συρρίκνωση των κερδών από το (κατά τα άλλα επικερδές) τμήμα cloud.

Σε σημείωμα του CEO της εταιρείας, Andy Jassy, αναφέρεται ότι η απόφαση αυτή ήρθε έπειτα από αναλύσεις που αφορούν τις προτεραιότητες αλλά και την αβεβαιότητα του γενικότερου οικονομικού κλίματος.

Ενώ μεγάλο μέρος των προηγούμενων απολύσεων αφορούσε τα τμήματα πωλήσεων και κατασκευής συσκευών, οι νέες περικοπές περιλαμβάνουν και τα τμήματα Amazon Web Services, διαφήμισης και της πλατφόρμας Twitch.

O Jassy ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια η εταιρεία είχε προχωρήσει σε χιλιάδες προσλήψεις, αλλά η κατάσταση της οικονομίας σήμερα επιβάλει μείωση κόστους και ανθρωπίνου δυναμικού.

Τον περασμένο μήνα η Amazon ανακοίνωσε μείωση των λειτουργικών κερδών για το τρέχον τρίμηνο, εξαιτίας και της πορείας της αμερικανικής οικονομίας, αλλά και της μείωσης εσόδων από τους πελάτες της οι οποίοι προχωρούν σε μαζικές περικοπές των δικών τους εξόδων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: