Μαζικές απολύσεις από μεγάλη βρετανική αλυσίδα – Κλείνουν 50 καταστήματα

Μαζικές απολύσεις από μεγάλη βρετανική αλυσίδα – Κλείνουν 50 καταστήματα
epa06290928 Members of the public pass a Debenhams department store in Oxford Street, central London, Britain 26 October 2017. The British department store chain on 26 October 2017 announced a 44 percent fall in annual pre-tax profits. EPA/WILL OLIVER

Η Debenhams δηλώνει ότι το ηλεκτρονικό λιανεμπόριο την ανάγκασε να προβεί σε δραστικές περικοπές.

Η βρετανική αλυσίδα λιανικού εμπορίου Debenhams ανακοίνωσε σήμερα ότι θα κλείσει 50 από τα καταστήματά της εντός τριών έως πέντε ετών, μια κίνηση που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο 4.000 θέσεις εργασίας σύμφωνα με εκτιμήσεις του βρετανικού Τύπου.

Όπως και άλλες εταιρίες του λιανεμπορίου, ο όμιλος υφίσταται τον ανταγωνισμό του ηλεκτρονικού εμπορίου. Σήμερα ανακοίνωσε καθαρές ζημίες 491,5 εκατ. λιρών (555 εκατ. ευρώ), που αποτελεί ποσό-ρεκόρ, για την ετήσια χρήση της έως την 1 Σεπτεμβρίου, συγκριτικά με κέρδη 59 εκατ. κατά την προηγούμενη χρήση.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Debenhams τόνισε σε ανακοίνωσή της ότι «θα λάβει κρίσιμης σημασίας μέτρα για την παραγωγή ρευστότητας, μείωση του χρέους και αναδιαμόρφωση του χαρτοφυλακίου καταστημάτων».

Η εταιρεία, που έχει ιστορία άνω των 200 ετών, είχε ήδη ανακοινώσει ότι σχεδίαζε να κλείσει 10 καταστήματα. Σήμερα, εξήγησε ότι ο αριθμός των σημείων πώλησης που θα κλείσουν θα πρέπει «να φθάσει τα 50 μέσα στα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια». Η εταιρεία δεν έδωσε λίστα με τα καταστήματα που επηρεάζονται, ανακοινώνοντας απλά ότι πρόκειται για αυτά που υποαποδίδουν.

Ο βρετανικός Τύπος εκτίμησε ότι περίπου 4.000 εργαζόμενοι μπορεί να χάσουν τη δουλειά τους σε αυτό το πλαίσιο της σοβαρής αναδιάρθρωσης.