Με αυτή την εφαρμογή θα πληρώνετε στα εστιατόρια ανάλογα με το μισθό σας

Με αυτή την εφαρμογή θα πληρώνετε στα εστιατόρια ανάλογα με το μισθό σας

Έρχεται ο λογαριασμός και φοβάστε πως θα πουν να πληρώσετε όλοι τα ίδια; Όχι πια.

Οι μισθολογικές διαφορές φέρνουν μια μεγάλη μερίδα ατόμων σε δύσκολη θέση. Πόσα κερδίζει ο καθένας, αναλογικά με το πόσα χαλάει είναι ένα ευαίσθητο ζήτημα ιδιαίτερα ανάμεσα σε ένα ζευγάρι ή σε μια παρέα. Αλλά καμιά φορά, χρειάζεται να γελάς και με τα πράγματα που σε φέρνουν σε δύσκολη θέση.

Αυτό ακριβώς σκέφτηκαν και οι νικητές του διαγωνισμού Comedy Hack Day, οι οποίοι δημιούργησαν μια εφαρμογή που σας βοηθά να μοιράσετε τον λογαριασμό ενός εστιατορίου ή μπαρ μια ένα… ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τρόπο.

Η ομάδα του Equipay, αποτελούμενη από τους Brian Carter, George Chen, Rohan Dhaimade, Franklin Ho, Luna Malbroux, Graham Starr, και Star Zagofsky, δημιούργησε μια iOs εφαρμογή που σας βοηθά να βάλετε ο καθένας το ποσό που σας αναλογεί να πληρώσετε απ’ τον λογαριασμό αναλογικά με τον μισθό σας.

Το Equipay, με το μότο «Πάρτε το κομμάτι που σας αναλογεί από τη πίτα», αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του διαγωνισμού Comedy Hack Day, μια σειρά εκδηλώσεων που φέρνει κοντά κωμικούς και προγραμματιστές, ώστε να δημιουργήσουν κάποιες ξεκαρδιστικές εφευρέσεις τεχνολογίας.

Ενώ, όμως, η εφαρμογή ξεκίνησε ως μια αστεία ιδέα, το πρόβλημα πίσω από αυτό σίγουρα δεν είναι. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί δεδομένα από το Bureau of Labor Statistics των ΗΠΑ σχετικά με το ποσοστό που πρέπει να πληρώνουν οι διάφορες ομάδες βάσει του φύλου και της εθνικότητας.

«Το να σπάσεις τον λογαριασμό στη μέση δεν είναι πάντα δίκαιο» αναγράφεται στη κεντρική σελίδα. Η εφαρμογή σας βοηθά να μοιράσετε το λογαριασμό όχι στη μέση, αλλά ισότιμα. «Πληρώνεις αυτά που πρέπει για να ισορροπήσει το χάσμα των αμοιβών».