Με φόντο τις διαπραγματεύσεις για πώληση των δραστηριοτήτων της TikTok, οι επενδυτές της ByteDance μπαίνουν σε συζητήσεις

Με φόντο τις διαπραγματεύσεις για πώληση των δραστηριοτήτων της TikTok, οι επενδυτές της ByteDance μπαίνουν σε συζητήσεις
epa08516565 A woman opens the Chinese video-sharing app TikTok on her smartphone, in Bhopal, central India, 29 June 2020. India's national government in New Delhi has announced it is banning 59 Chinese phone applications – including the increasingly-popular apps TikTok, Helo and WeChat – citing national security concerns. The decision comes amid India's ongoing territorial dispute with China in the Galwan valley of the eastern Himalayan region of Ladakh. EPA/SANJEEV GUPTA Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Για να χρηματοδοτήσουν την προσφορά τους, οι επενδυτές της ΒyteDance συζητούν το ενδεχόμενο ανταλλαγής ορισμένων ή όλων των ποσοστών που κατέχουν στην κινεζική εταιρεία με μετοχές στα περιουσιακά στοιχεία της TikTok, ανέφεραν οι πηγές.

Οι επενδυτές της ΒyteDance βρίσκονται σε συζητήσεις για να χρησιμοποιήσουν τα μερίδιά τους στην κινεζική τεχνολογική εταιρεία προκειμένου να χρηματοδοτήσουν τις προσφορές τους για την απόκτηση της δημοφιλούς εφαρμογής TikTok, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Η ΒyteDance βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για πώληση των δραστηριοτήτων της TikTok σε Βόρεια Αμερική, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, με τις Microsoft και Oracle να είναι μεταξύ των δυνητικών αγοραστών. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει δώσει εντολή στην κινεζική εταιρεία να κόψει τους δεσμούς της με την εφαρμογή social media στις ΗΠΑ, επικαλούμενος ανησυχίες για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων που χειρίζεται.

Ορισμένοι επενδυτές της ΒyteDance, περιλαμβανομένης της επενδυτικής εταιρείας General Atlantic, θέλουν να αποκτήσουν μεγάλα μερίδια στα προς πώληση περιουσιακά στοιχεία της TikTok, σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται το Reuters. Στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης, η Microsoft ή η Oracle θα πάρουν μειοψηφικό ποσοστό στα περιουσιακά στοιχεία, σύμφωνα με τις πηγές.

Τα προς πώληση περιουσιακά στοιχεία της TikTok μπορεί να αξίζουν 25-35 δισ. δολάρια, κατά τις ίδιες πηγές. Για να χρηματοδοτήσουν την προσφορά τους, οι επενδυτές της ΒyteDance συζητούν το ενδεχόμενο ανταλλαγής ορισμένων ή όλων των ποσοστών που κατέχουν στην κινεζική εταιρεία με μετοχές στα περιουσιακά στοιχεία της TikTok, ανέφεραν οι πηγές.