Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιείται το 9ο Mediterranean Yacht Show στο Ναύπλιο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιείται το 9ο Mediterranean Yacht Show στο Ναύπλιο
Μέχρι την 1η Μαΐου θα διαρκέσει η μεγαλύτερη έκθεση επαγγελματικών επανδρωμένων σκαφών αναψυχής στον κόσμο.

Στραμμένα στην Ελλάδα είναι τα φώτα του παγκόσμιου yachting με το 9ο Mediterranean Yacht Show (MEDYS) να βρίσκεται σε εξέλιξη στην ιστορική πόλη του Ναυπλίου. Το Mediterranean Yacht Show, η μεγαλύτερη έκθεση επαγγελματικών επανδρωμένων σκαφών αναψυχής στον κόσμο, επέστρεψε για ένατη χρονιά, διατηρώντας τον τίτλο της ως το κορυφαίο γεγονός για επαγγελματίες του luxury yachting διεθνώς.

Η έκθεση που ξεκίνησε το Σάββατο 27 Απριλίου και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 1η Μαΐου, υποδέχεται σκάφη με μήκος μεγαλύτερο των 24 μέτρων, ενώ στη φετινή διοργάνωση οι διαθέσιμες θέσεις ελλιμενισμού στο λιμάνι του Ναυπλίου καλύφθηκαν μέσα σε λίγα μόλις 24ωρα από την έναρξη των εγγραφών, δημιουργώντας μια λίστα αναμονής με περισσότερα από 25 σκάφη.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων του 9ου Mediterranean Yacht Show που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 27 Απριλίου, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Θαλάσσιου Τουρισμού, κ. Μιχάλης Σκουλικίδης δήλωσε: “Η φετινή διοργάνωση είναι ξεχωριστή για εμάς, καθώς σηματοδοτεί την 10η επέτειο από την ίδρυση του Show, το οποίο με συνεχή και συνεπή προσπάθεια αναδείχθηκε ως η μεγαλύτερη έκθεση επαγγελματικών επανδρωμένων σκαφών αναψυχής στον κόσμο. Μια πορεία, η οποία υπήρξε ανοδική χάρη στην επιμονή και τη δραστηριότητα του Ελληνικού Συνδέσμου Θαλάσσιου Τουρισμού. Μια πορεία, η οποία είναι άρρηκτα συνυφασμένη με αυτή του ελληνικού yachting, με την καινοτομία, με την ελληνική φιλοξενία και ναυτοσύνη και με την ακλόνητη προσήλωση στην αριστεία. Κάθε χρόνο το Mediterranean Yacht Show αποδεικνύει τη δυναμική του με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο. Η έκθεσή μας είναι ένα από τα πλέον επιδραστικά γεγονότα στην ετήσια ατζέντα του yachting και προσελκύει στο Ναύπλιο ένα μεγάλο αριθμό επαγγελματιών του κλάδου από  όλο τον κόσμο”.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παρέστησαν μεταξύ άλλων η Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Έλενα Ράπτη, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Δημήτρης Πτωχός, ο Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος κ. Τρύφων Κοντιζάς,  ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτρης Ορφανός, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γιώργος Πατέρας και άλλοι επίσημοι.

Ακολούθησε δεξίωση στο Παλαμήδι με τους παρευρισκόμενους να απολαμβάνουν μια μοναδική βραδιά με τη συμμετοχή του συγκροτήματος Fortissimo.

Το MEDYS αποτελεί το μοναδικό κλαδικό γεγονός αυτού του βεληνεκούς στην Ελλάδα που απευθύνεται αποκλειστικά στο luxury yachting. Η σημαντική προσέλκυση επαγγελματιών του κλάδου από ολόκληρο τον κόσμο επιβεβαιώνει για ακόμη μία χρονιά την επιτυχία καθώς και τη σημασία της διοργάνωσης για τον ελληνικό θαλάσσιο τουρισμό. Ανάμεσα στις εταιρείες που συμμετέχουν είναι, μεταξύ άλλων, οι: TWW, Burgess, Edmiston, Fraser, IYC, Yachting Partners International, Camper & Nicholsons International, CSO Yachts, Northrop & Johnson, Yachtzoo, Luxury Charter Group κ.ά.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, στο πλαίσιο του Mediterranean Yacht Show πραγματοποιείται ο διαγωνισμός ChefsCompetition. Αποτίοντας φόρο τιμής στην περιοχή της Αργολίδας, οι συμμετέχοντες Chefs καλούνται να δημιουργήσουν κυρίως πιάτα με το πορτοκάλι σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού φιλοξενούνται φέτος δύο διακεκριμένοι Chef, ο βραβευμένος με 2 αστέρια Michelin κ. Γιώργος Παπαζαχαρίας από το Delta Restaurant, το μοναδικό εστιατόριο στην Ελλάδα που διαθέτει δύο αστέρια Michelin, και ο βραβευμένος με 1 αστέρι Michelin κ. Luca Piscazzi από το εστιατόριο Pelagos του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens.

Η έκθεση συνδιοργανώνεται από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Θαλάσσιου Τουρισμού και τον Δήμο Ναυπλιέων υπό την αιγίδα Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: